Росія намагається підбурити Африку, Близький Схід та Азію проти України, – Кулеба

1744 0
Міністр МЗС назвав чотири наративи, які росія розкручує у світі.
Фото: ФБ/Дмитро Кулеба

Фото: ФБ/Дмитро Кулеба

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба перерахував чотири наративи, які росія поширює серед своїх симпатиків. Серед них те, що рф намагається підбурити Африку, Близький Схід та частково Азію проти України. Про Дмитро Кулеба заявив під час свого звернення, повертаючись після економічного форму у Давосі.

Читайте також: Шок пройшов. Як нам спільно відбудовувати Україну

За його словами, перший наратив полягає в тому, що дарма Україна чинить спротив і їй не треба на щось сподіватися, тому що її все одно Захід кине напризволяще. Другим є наратив про те, що Україна відтягнула на себе увагу світу від вирішення інших проблем і Захід замість того, щоб вирішувати всі проблеми і рівно ставитися до всіх, зосередився на допомозі України.

«Таким чином росіяни намагаються підбурити Африку, підбурити Близький Схід, частково Азію проти України, проти наших партнерів і показати, що ми якось дискримінаційно до них ставимося», – каже глава МЗС.

Як зазначає Дмитро Кулеба, з цим аргументом влада буде працювати дуже серйозно, тому що попри його абсолютну безпідставність «він заходить». Водночас, на його думку, це свідчить про ефективність держави, яка змогла привернути увагу до війни росії і мобілізувати підтримку Заходу.

Третім наративом міністр назвав те, що єдина проблема, чому у світі розгортається продовольча криза, – це санкції, які наклали на росію, кажучи таким чином про зняття обмежень. На це, за словами глави МЗС, Україна відповідає, що єдиною причиною кризи є російська агресія проти України, а не санкції.

Читайте також: «Україна знову має годувати світ». Що може змінитися для нашої держави у червні

Коментар на те, навіщо Україна так відчайдушно чинить спротив, завдаючи таких невимовних страждань своєму власному народу і своїй країні. Мовляв, якщо війна важка, то треба сідати і домовлятися з росією, Дмитро Кулеба назвав болісним.

«Це наративи, які росія починає розкручувати-розкручувати-розкручувати. Є ті, хто їх підхоплюють», –  каже глава МЗС.

Нагадаємо, що Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну ставлення українців до росії різко погіршилося. Так, 92% громадян ставляться до рф погано і лише 2%  добре.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!