Росія не відводить від Києва війська, а змінює позиції для нового наступу, – Пентагон

4594 0
Хоча певна кількість російських військ відійшла від Києва, Росія все ще може завдати «масової жорстокості» щодо країни.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Переміщення російських військ поблизу Києва, анонсоване російською стороною та підтверджене розвідкою США, найімовірніше, пов’язане з їхнім перебазуванням, а не відведенням. Про це повідомляє CNN із посиланням на Міноборони США.

Читайте також: Після перемовин Росія вирішила «кардинально скоротити бойові дії» на двох напрямках

«Ми вважаємо, що це перепозиціонування, а не реальне відведення. І ми всі повинні бути готові спостерігати за великим наступом на інші райони України. Це не означає, що загроза для Києва зникла», – каже речник Пентагону Джон Кірбі.

При цьому Міноборони США попередило, що хоча протягом останніх днів певна кількість російських військ відійшла від Києва, Росія все ще може завдати «масової жорстокості» щодо країни.

«Ніхто не повинен обманювати себе нещодавньою заявою Кремля про те, що він раптово просто скоротить військові атаки під Києвом, або будь-якими повідомленнями про те, що він збирається вивести всі свої сили», – додає Кірбі.

Читайте також: Чи вигідна Україні мирова з Росією. Реакція експертів

Речник Пентагону заявив, що російські сили передислокуються «північніше», але «занадто рано говорити», де знаходиться їхній кінцевий пункт призначення.

Нагадаємо, що після перемовин, які відбулись 29 березня, російська делегація прийняла рішення «суттєво скоротити бойові дії в чернігівському та київському напрямках».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!