Росія обстріляла крилатими ракетами морський порт в Одесі

1639 0
Дві ракети влучили в інфраструктуру порту.
Фото: Shutterstock

Фото: Shutterstock

23 липня російські військові обстріляли крилатими ракетами типу «Калібр» Одеський морський торговий порт. Про це повідомили в ОК «Південь».

Зазначається, що українська протиповітряна оборона збила дві ракети, а дві влучили в об’єкти інфраструктури порту. Також про «приліт» ракет повідомляв у Telegram нардеп Олексій Гончаренко, у порту почалася пожежа.  

Читайте також: Росіяни обстріляли Кіровоградщину. Випустили 13 ракет, є загиблі та поранені

Кількість жертв та масштаби руйнування поки що не уточнюються.

У Міністерстві закордонних справ вже заявили, що ракетний удар росіян по порту в Одесі ставить під сумнів домовленості щодо експорту українського зерна, про що відповідну угоду підписали вчора, 22 липня у Стамбулі. За словами речника МЗС Олега Ніколенка, ці обстріли є «плювком володимира путіна в обличчя генеральному секретареві ООН Антоніу Гутеррешу та президентові Туреччини Реджепу Ердогану».

У Мінагрополітики зазначили, що в порту перебувало зерно, готове до відправлення через 2 дні. 

Нагадаємо, Україна підписала договір із Туреччиною та ООН про розблокування експорту українського зерна через порти у Чорному морі. Дзеркальний договір із Туреччиною та ООН підписала Росія.

Угода стосується експорту з українських портів Одеса, Чорноморськ та Південний. Контроль за портами залишиться за українською стороною; жодні судна, крім тих, що забезпечуватимуть експорт зерна та пов’язаної продукції, не зможуть увійти до портів.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!