Росія оголосила дефолт за суверенним боргом

1882 0
26 червня закінчився пільговий період з виплати відсотків у розмірі близько 100 млн доларів.
Фото: Shutterstock

Фото: Shutterstock

Росія оголосила дефолт за своїм суверенним боргом в іноземній валюті. Як повідомляє видання Bloomberg, це сталось вперше з 1918-го року.

Читайте також: Росія допустила дефолт за зовнішнім боргом – CNN

Оголошення дефолту стало кульмінацією санкцій Заходу, які перекрили шляхи платежів закордонним кредиторам. 26 червня закінчився пільговий період з виплати відсотків у розмірі близько 100 млн доларів, що підлягають виплаті 27 травня, а в разі його пропуску крайній термін вважається подією дефолту.

Єврооблігації країни торгуються на проблемних рівнях з початку березня, валютні резерви центрального банку залишаються замороженими, а найбільші банки відокремлені від світової фінансової системи.

Читайте також: У Росії назрівають соціальні збурення через падіння заробітків та рівня життя, – розвідка

Востаннє росія зазнавала дефолту щодо своїх іноземних кредиторів понад століття тому, коли більшовики під керівництвом Володимира Леніна відмовилися від боргового тягаря царської епохи в 1918 році.

Нагадаємо, що через введення міжнародних санкцій Росія позбулась можливості постачання великої номенклатури товарів військового, подвійного та цивільного призначення. Щоб обійти санкції, російські агенти налагоджують канали контрабанди, які проходять, зокрема, територією Грузії. При цьому представники грузинських спецслужб отримали вказівку від політичного керівництва не перешкоджати діяльності контрабандистів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!