Росія опублікувала список українців, яких хоче судити за «вбивства на Донбасі»

943 0
До переліку увійшли чинні та колишні українські політики, урядовці та військові.

Слідчий комітет Росії оприлюднив список українських політичних та військових діячів, які нібито причетні до вбивства російськомовних людей на Донбасі. Серед переліку «військових злочинців» колишні очільники міністерств та силових структур, також бізнесмен та олігарх Ігор Коломойський. Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на Слідком РФ.

«Українська влада та представники воєнізованих формувань, нехтуючи нормами міжнародних актів та договорів, продовжують знищувати мирне населення, не припиняючи постійних обстрілів населених пунктів Луганської та Донецької народних республік. У результаті обстрілів щонайменше 5500 мирних мешканців. Понад 2600 громадян загинуло. Зруйновано та частково зруйновано більше 2660 обєктів цивільної інфраструктури. Щоденно ці цифри неухильно зростають», – повідомляють у Слідком РФ.

Зазначається, що Росія нібито зафіксувала сотні фактів щодо застосування заборонених засобів та методів ведення війни та порушила понад 400 справ про події на Донбасі. У Слідкомі заявляють про нібито встановлену причетність до скоєння злочинів 85 осіб у складі військовослужбовців ЗСУ та інших силових структур України.

Серед списку колишній командувач військово-морських сил ЗСУ Ігор Воронченко, екскомандувач військово-повітряних сил ЗСУ Сергій Дроздов, екскомандувач високомобільними десантними військами ЗСУ Михайло Забродський та інші. Їх звинуватили у «загибелі людей та руйнуванні населених пунктів Донбасу».

Війьковослужбовців ЗСУ Валерія Ісмаїлова, Андрія Грищенка, Михайла Прокопіва, Сергія Заболотного та інших вважають відповідальними за «загибель чотирьох мирних жителів, у тому числі маленького хлопчика».

Натомість командирів кількох бригад і батальйону «Айдар» Росія хоче судити «за обстріл мирних громадян».

Ексглаві МВС Арсену Авакову та його ексзаступнику Антону Геращенку, ексміністру оборони Анатолію Гриценку нав’язують злочини щодо «заклику до здійснення терористичної діяльності».

Ексміністра оборони Валерія Гелетея та ексглаву Генштабу Віктор Муженка хочуть судити за те, що «віддавали накази з метою повного знищення національної групи російськомовних громадян».

Серед фігурантів також ексгубернатор Дніпропетровської області Ігор Коломойський та ексглава парламенту Олександр Турчинов, однак причин для злочину не названо.

Окупанти обіцяють, що будуть поповнювати список.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!