Росія перекидає до білорусі дрони-камікадзе, – розвідка

729 0
Також білорусь надає окупаційній армії матеріально-технічні засоби і боєприпаси зі своїх складів.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Окупанти продовжують перекидати на територію білорусі дрони-камікадзе «Shahed-136». Про це повідомляють у Головному управлінні розвідки Міноборони України. 

«До білорусі надходять іранські дрони-камікадзе «Shahed-136». Станом на 10 жовтня на територію країни було завезено 32 зазначених БПЛА, до 14 жовтня планується завезти ще 8. Також білорусь надає окупаційній армії матеріально-технічні засоби і боєприпаси зі своїх складів. Зокрема, на залізничну станцію «кіровська» в Криму прибув залізничний ешелон з боєприпасами – 12 вагонів/492 тони, який був відправлений з 43 арсеналу зберігання ракет та боєприпасів зс білорусі», −  пояснюють там. 

Читайте також: «Сили москви виснажені», − керівник спецслужби Британії

Крім того, додають в ГУР, найближчим часом заплановано переміщення 13 ешелонів з озброєнням та військовою технікою (219 платформ), боєприпасами (28 вагонів) та військово-технічним майном з арсеналів та баз зберігання зс білорусі.

В ролі основних «постачальників» виступають: 6 арсенал зберігання ракет та боєприпасів (Бронна Гора, Брестська обл.); 43 арсенал зберігання ракет та боєприпасів (Дубецьке, Гомельська обл.); 391 артилерійська база боєприпасів (Бобр, Мінська обл.); 969 база резерву танків (Уріччя, Мінська обл.); 288 база резерву автомобілів (Старі Дороги, Мінська обл.).

Вантажі мають прибути на залізничні станції «каменска» (каменськ-шахтинський) та «марцево» (таганрог) ростовської області.

Нагадаємо, за словами аналітиків Інституту вивчення війни (ISW), Кремль може використати білорусь для стримування українських військ від контрнаступу.

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!