Росія перекидає до білорусі «кадирівців», – Генштаб

1266 0
Коротко про актуальну ситуацію на фронті.
Фото: Getty Images

Фото: Getty Images

За добу підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів в районах населених пунктів: Яковлівка, Бахмут, Бахмутське, Олександропіль, Кам’янка, Авдіївка, Первомайське, Красногорівка, Мар’їнка, Новомихайлівка Донецької області. Противник завдав 5 ракетних та 23 авіаційних удари, понад 100 разів обстріляв з реактивних систем залпового вогню. Від цієї злочинної діяльності постраждали райони більш ніж 45 населених пунктів (Словʼянськ і Сіверськ Донецької області, Запоріжжя та Новоолександрівка на Херсонщині).

Джерело: Генштаб ЗСУ

Коротко по напрямках:

На Волинському та Поліському – без суттєвих змін. Республіка білорусь і надалі підтримує збройну агресію росії проти українців. Рф продовжує перекидати окремі підрозділи на територію цієї країни. Так, 26 жовтня, відзначили прибуття на залізничну станцію Брест ешелону військової техніки з рф. Разом з військовослужбовцями збройних сил рф прибувають так звані «кадирівці». Крім того, російські військових помітили в населених пунктах між містами Брестом та Малоритою.

На інших напрямках ворог обстрілював:

  • на Сіверському напрямку – з мінометів та ствольної артилерії біля населених пунктів Рожковичі, Будки, Мезенівка, Фотовиж та Миропілля Сумської області;
  • на Слобожанському – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії поблизу населених пунктів Тернова, Вовчанськ, Ветеринарне, Вільхуватка, Гатище, Григорівка, Кам’янка, Фиголівка, Дворічна, Стариця, Огірцеве, Стрілеча та Чугунівка;
  • на Куп’янському та Лиманському напрямках – з артилерії різних типів біля населених пунктів Кислівка, Крохмальне, Греківка, Зарічне, Новоєгорівка, Берестове, Невське, Ольгівка, Терни, Торське та Ямполівка;
  • на Бахмутському – з танків та всього спектру артилерії неподалік населених пунктів Андріївка, Бахмут, Бахмутське, Білогорівка, Веселе, Званівка, Сіверськ, Зеленопілля, Соледар, Одрадівка, Опитне, Нью-Йорк, Васюківка, Серебрянка та Яковлівка;
  • на Авдіївському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії біля населених пунктів Авдіївка, Невельське, Веселе, Водяне, Мар’їнка, Новомихайлівка, Первомайське та Опитне;
  • на Новопавлівському – з танків  та реактивної артилерії неподалік населених пунктів Времівка, Вугледар, Єгорівка, Микільське, Новоукраїнка, Павлівка та Пречистівка.
  • На Запорізькому напрямку противник завдав вогневого впливу біля населених пунктів Гуляйполе, Нове, Дорожнянка, Залізничне, Зелений Гай, Темирівка, Ольгівське та Червоне.
  • На Південнобузькому напрямку вогневого ураження зазнали райони близько 20 населених пунктів вздовж лінії зіткнення. Від ворожих обстрілів з реактивної та ствольної артилерії постраждали населені пункти Нікополь і Вищетарасівка Дніпропетровської області та Гаврилівка на Херсонщині.

 

За наявною інформацією, під час так званої евакуації з виправної колонії №90 міста Херсона окупанти вивезли ув’язнених. Територію виправного закладу противник використовує для розміщення особового складу та військової техніки.

Читайте також: Українські зенітники збили третій за добу ударний російський «Алігатор»

У населених пунктах поблизу Херсона ворог готується до оборони. Відзначають прибуття з міста Грозний до населеного пункту Каланчак близько сотні «росгвардійців». На території Нової Каховки російські спецслужби активно прослуховують телефонні розмови цивільного населення. У населеному пункті Великій Знам’янці Запорізької області противник продовжує розміщувати особовий склад у помешканнях місцевих мешканців.

Авіація Сил оборони протягом доби завдала по ворогу 32 удари. Із них 23 – по районах зосередження озброєння та військової техніки, 3  – по взводних опорних пунктах, а також 6 – по позиціях протиповітряної оборони противника. Воїни української протиповітряної оборони збили ракету Іскандер-К та 2 ворожі БпЛА «Орлан -10». Підрозділи ракетних військ і артилерії за поточну добу уразили 6 районів зосередження озброєння та військової техніки, 3 склади боєприпасів, 2 засоби протиповітряної оборони та 9 інших важливих військових об’єктів противника.

Ольга Коваль

_____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!