Росія перекинула на Херсонщину поповнення окупантів без техніки, – Генштаб

667 0
Коротко про ситуацію на фронті.
Фото умовне

Фото умовне

Протягом доби противник завдав 4 ракетних та 5 авіаційних ударів, понад 40 разів обстріляв з реактивних систем залпового вогню. Ворог вів безуспішні наступальні дії на Лиманському, Авдіївському та Запорізькому напрямках, продовжує наступальні дії на Бахмутському напрямку. На інших напрямках – веде оборону. Водночас за минулу добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки росіян біля населених пунктів: Стельмахівка і Новоселівське Луганської області та Виїмка, Роздолівка, Білогорівка, Парасковіївка, Бахмут, Ступочки, Новобахмутівка, Первомайське і Мар’їнка Донецької області.

Джерело: зведення Генштабу ЗСУ

Коротко по напрямках:

  • На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському – наступальних угруповань противника не виявили. Мінометних та артилерійських обстрілів зазнали райони населених пунктів: Сопич, Харківка і Попівка Сумської області та Ветеринарне, Стрілеча, Зелене, Пильна, Вовчанськ, Новомлинськ, Стариця і Дворічна на Харківщині.
  • На Куп’янському напрямку противник обстріляв райони населених пунктів: Петропавлівка, Табаївка, Синьківка, Крохмальне і Куп’янськ Харківської області, а також Новоселівське та Стельмахівка – Луганської.
  • На Лиманському – під вогневе ураження потрапили Макіївка, Площанка, Червонопопівка, Серебрянське лісництво та Кузьмине на Луганщині.
  • На Бахмутському напрямку вогневого впливу зазнали райони 21 населеного пункту.
  • На Авдіївському – під ворожий вогонь потрапили Авдіївка, Невельське, Первомайське, Красногорівка, Георгіївка та Мар’їнка.
  • На Новопавлівському напрямку противник обстріляв з артилерії та мінометів по районах Богоявленки та Микільського Донецької області.
  • На Запорізькому – від артилерійського вогню постраждали понад 20 населених пунктів.
  • На Херсонському напрямку, зокрема, обстрілів з РСЗВ зазнали райони населених пунктів Дудчани, Інгулець, Гаврилівка, Бургунка, Монастирське, Антонівка та Херсон.

 

Читайте також: ЗСУ уразили офіцерський штаб окупантів, – Генштаб

Із 18 по 21 січня до населених пунктів Виноградова та Брилівки Херсонської області прибуло поповнення живої сили окупантів. Особовий склад був озброєний тільки стрілецькою зброєю, а засоби індивідуального захисту, як-то бронежилети, мали тільки одиниці, військову техніку не завозили. Також противник продовжує зазнавати втрат. Так, міська лікарня Дніпрорудного Запорізької області переповнена пораненими. Тільки за останній час доправили близько 150 загарбників. У той же час більшість персоналу лікарні відмовилися співпрацювати з окупантами, тому медиків направляють з російської федерації.

Авіація Сил оборони протягом доби завдала 3 удари по районах зосередження противника. Також збили ворожий БпЛА «Орлан-10». Українські ракетники і артилеристи уразили 4 райони зосередження окупантів та 3 склади боєприпасів.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!