Росія перекинула в Україну десятки танків і БМП, – Генштаб

1601 0
Ворог далі намагається взяти під контроль Рубіжне і Попасну та хоче просунутися у напрямку Лиману і Слов’янська.
Бойовий танк Т-72/фото умовне

Бойовий танк Т-72/фото умовне

Окупанти поповнюють значні втрати техніки в підрозділах збройних сил рф, що ведуть бойові дії на території України. Зокрема, у місті Богучар Воронезької області, у період з 27 квітня по 2 травня, зняли зі зберігання 17 танків та 60 БМП-1. Їх відправили на тимчасово зайняті російськими військами українські території. Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках противник активних дій не проводив, наступальних угруповань не виявили.

Читайте також: Які країни найбільше допомагають Україні боротися з росією. Інфографіка

На Слобожанському напрямку ворог продовжував обстріли міста Харкова та прилеглих населених пунктів.

На Ізюмському напрямку противник здійснював активний вогневий вплив на підрозділи наших військ.

На Донецькому напрямку основні зусилля ворога продовжують  зосереджуватися на встановленні повного контролю над населеними пунктами Рубіжне і Попасна та просуванні у напрямку населених пунктів Лиман і Слов’янськ.

На Південнобузькому напрямку ворог активних бойових дій не проводив. Продовжував обстріли підрозділів наших військ вздовж лінії зіткнення.

За попередню добу підрозділи протиповітряної оборони Повітряних Сил та Сухопутних військ уразили 7 БпЛА «Орлан-10» та 1 БпЛА «Форпост».

Читайте також: Артилерія, яку отримує Україна від заходу, змінить хід війни, – Міноборони США 

На території Донецької та Луганської областей за минулу добу відбито 12 атак ворога, знищено 6 танків, 5 артилерійських систем, 22 одиниці бойової броньованої техніки та 8 автомобільної техніки противника.

Нагадаємо, що за даними британської розвідки, на початку широкомасштабного вторгнення в Україну росія задіяла понад 120 батальйонних тактичних груп, що становить приблизно 65% усієї її наземної бойової сили.  Ймовірно, більш ніж чверть цих підрозділів на цей момент стали небоєздатними.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!