Росія планує найближчим часом нанести удари по інфраструктурі України, – розвідка США

2124 0
В посольстві США у Києві закликали американських громадян виїхати з України, якщо це безпечно.
Фото: tsn.ua

Фото: tsn.ua

Сполучені Штати мають дані розвідки про те, що росія найближчими днями готується нанести удари по цивільній інфраструктурі та державних об’єктах України. Про це повідомив американський чиновник, пише Reuters.

Читайте також: Росія суттєво збільшила кількість носіїв ракет у Чорному морі, – Сили оборони півдня

«Ми маємо інформацію про те, що росія посилює зусилля для нанесення ударів по цивільній інфраструктурі та урядових об’єктах України найближчими днями. Враховуючи послужний список росії в Україні, ми стурбовані загрозою, яка зберігається і яку російські удари становлять для цивільного населення та цивільної інфраструктури», – сказав чиновник.

З його слів, ця заява ґрунтується на даних розвідки США.

Також попередження оприлюднило посольство США у Києві, де на тлі імовірних нових ударів рф по інфраструктурі України американських громадян закликають виїхати з України.

«Держдепартамент володіє інформацією, що Росія нарощує зусилля для нанесення ударів по цивільній інфраструктурі України та урядових об`єктах у найближчі дні. Російські удари по Україні становлять постійну загрозу для мирних жителів та цивільної інфраструктури. Посольство США закликає американських громадян покинути Україну зараз, використовуючи доступні приватні варіанти наземного транспорту, якщо це безпечно», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Можливі провокації рф. У поліції закликали українців не ігнорувати повітряну тривогу

Журналіст Остап Яриш зауважив, що востаннє схоже повідомлення посольство оприлюднило 14 липня, після атаки російських військ на Вінницю.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський попередив про можливі провокації та злочини рф з нагоди державних свят. За словами радника глави Офісу президента Михайла Подоляка, агресор може збільшити на День Незалежності кількість ракетних обстрілів певних українських міст. 

Також з 22 до 26 серпня працівникам установ, які розташовані в урядовому кварталі, рекомендують працювати дистанційно.

Додамо, що на час посиленої безпекової ситуації, у святкові дні 23 – 25 серпня поліцейські закликають українців дотримуватися сигналів повітряної тривоги та обов’язково ховатися в укриття.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!