Росія планувала масований обстріл України ще до вибуху на Кримському мосту, – США

1232 0
«Вони планували це досить давно».
Речник Пентагону Джон Кірбі/Фото з відкритих джерел

Речник Пентагону Джон Кірбі/Фото з відкритих джерел

Російська влада планувала здійснити масований обстріл ракетами України ще до пожежі на Кримському мосту. Про це заявив координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передає Лівий берег з посиланням на CNN.

«Ймовірно, це (масований ракетний обстріл України, – ред.) було тим, що вони планували досить давно. Це не означає, що пожежа на Кримському мосту могла прискорити деякі з їхніх планів», – пояснив він.

Читайте також: «Сили москви виснажені», − керівник спецслужби Британії

Нагадаємо, 10 жовтня російські війська вдалися до масованих обстрілів усієї України, спрямувавши вогонь проти цивільного населення. Є руйнування об'єктів інфраструктури й жертви серед мирних жителів.

Сполучені Штати засудили вчорашні ракетні удари росії територією України. Президент США Джо Байден заявив, що ці атаки тільки ще більше зміцнюють відданість США допомагати народу України стільки, скільки потрібно.

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!