Росія попередила про нові удари на українських підприємствах ОПК

4529 0
Міноборони РФ закликало працівників підприємств залишити територію своїх ОПК.
Фото: defence-ua.com

Фото: defence-ua.com

Росія відкрито анонсувала про нові удари на українських підприємствах оборонно-промислового комплексу. Про це повідомляє «Українська правда».

«У межах виконання завдання щодо демілітаризації України російські збройні сили здійснюватимуть високоточною зброєю ураження українських підприємств оборонно-промислового комплексу. Щоб уникнути загрози життю працівникам підприємств українського ОПК, заздалегідь попереджаємо про заплановані удари по таких об'єктах», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: «Теж хочете, щоб нас повільно убивали». Зеленський закликав світ негайно закрити небо над Україною

Російське міністерство оборони закликає персонал українських заводів ОПК залишити територію своїх підприємств. Там заявляють, що працівників українських оборонно-промислових підприємств змушують відновлювати пошкоджену українську військову техніку.

Крім того, Росія стверджує, що має достовірну інформацію про українські бойові літаки, які раніше перелетіли до Румунії та інших прикордонних країн.

«Звертаємо увагу, що використання аеродромної мережі цих країн для базування української бойової авіації з подальшим застосуванням проти російських збройних сил може розцінюватися як залучення цих держав до збройного конфлікту», – йдеться у заяві російського міністерства.

Нагадаємо, що НАТО не погоджується закривати небо над Україною. Водночас в Офісі президента вважають, що це не остаточне рішення, і країни-члени Альянсу все ж можуть надати протиповітряну оборону Україні.  США обговорюють з Польщею передачу Україні винищувачів.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!