Росія поширює фейк про деокупацію Херсонщини Україною

1606 0
Пропаганда рф поширює фейки на тлі знищення Україною російських складів з боєприпасами у Новій Каховці.
Фото: Херсон online

Фото: Херсон online

Росія поширює фейк про деокупацію Україною власних територій, називаючи це терактами та порівнюючи події у Новій Каховці з Бейрутом. Про це повідомили у Центрі протидії дезінформації пари РНБО. 

«На тлі знищення складів з боєприпасами у Новій Каховці пропаганда рф поширила фейк, що ООН начебто «засудила дії ЗСУ» на тимчасово окупованій території Херсонщини»,  йдеться у повідомленні.

Як зазначають у ЦПД, насправді представник ООН Ф.Хак сказав, що організація не має «коментарів щодо цього конкретного питання», загалом ООН виступає проти «будь-яких військових дій, які призводять до руйнування цивільних будівель».

Читайте також: Зеленський наказав звільнити Південь України, – Резніков

Додамо, що 11 липня повідомляли про вибухи у тимчасово окупованій Новій Каховці на Херсонщині, знищено склад із боєприпасами. Як зазначав голова Одеської ОВА Сергій Братчук, українській військові знищили склад з боєприпасами. 

Нагадаємо, що Міністр оборони України Олексій Резніков публічно заявив, що Президент Володимир Зеленський наказав звільнити Південь України, тому мешканцям тимчасово загарбаних територій слід враховувати високу ймовірність деокупації та дбати про власну безпеку

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!