Росія ще має потужності та запас комплектуючих для виробництва нових ракет, – Міноборони

1020 0
Росіяни все ж не зможуть дуже швидко, упродовж кількох місяців відновити все, що вже вистріляли.
Фото/ Міноборони

Фото/ Міноборони

У Міністерстві оборони заявили, що росія вже вистріляла по Україні приблизно половину наявних ракет, однак ще має потужності та запас комплектуючих для виготовлення нових. Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр в ефірі національного телемарафону, пише УП.

Читайте також: Які ракети запускає росія на Львівщину і чому не всі вдається збити

Зокрема, заступниця глави Міноборони так прокоментувала на прохання журналіста дані британської розвідки, згідно з якими у росії серйозно зменшилася кількість високоточних боєприпасів, відтак, вона використовує для бомбардувань застарілі ракети і бомби.

«Потрібно просто зрозуміти, це виключно ми говоримо про цифри. Ми також оголошували, що за нашими даними, там більше половини ракет уже запущені. І цифри називали, скільки там ракет – близько 2 тисяч… Але. В цих цифрах важливо розуміти, що в РФ є ресурс для того, щоб воювати далі, це (минув) невеликий термін (повномасштабна війна в Україні триває 75-й день -ред). Водночас якщо ми говоримо про виробництво ракет, яке в них є, вони ще мають ресурс закуплених раніше, до санкцій, комплектуючих. Тому на певний час у них також є можливість їх виробляти», – сказала Ганна Маляр.

Вона зауважила, що росіянам все ж не вдасться за кілька місяців відновити все, що вони вже вистріляли. Проте «певний час за інерцією в них ще є можливість використовувати цю зброю».

Про те, які ракети росія запускає по Україні, зокрема на Львівщину та чому не всі вдається збивати протиповітряній обороні, читайте у матеріалі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!