Росія шукає людські ресурси – у військкомати викликають звільнених раніше зі служби

1557 0
Офіційною причиною виклику до військкоматів є проведення зборів з підготовки за військовими спеціальностями терміном на 3 місяці.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

На 43-тю добу основні зусилля росіяни зосереджують на підготовці до наступальної операції на Сході України, метою якої є встановлення повного контролю над територією Донецької і Луганської областей. Окрім цього, командування ЗС РФ продовжує пошуки можливостей, аби розв’язати проблемне питання поповнення людськими ресурсами своїх підрозділів.

За повідомленням Генштабу Збройних Сил України, російські військові комісаріати активізували роботу з військовозобов’язаними, яких звільнили з служби після 2012 року та мають військово-облікові спеціальності водія, механіка-водія, розвідника, а також молодших командирів. Офіційною причиною виклику до військкоматів є проведення зборів з підготовки за зазначеними військовими спеціальностями терміном на 3 місяці.

Читайте також: ЗСУ у Чорнобаївці ліквідували ще одного російського генерала

Також на території так званої «придністровсько-молдавської республіки» проводиться відповідна агітаційна робота з населенням, що має російське громадянство.

Частина виведених російських підрозділів розміщується у наметових містечках на території низки областей РФ, що межують з Україною. Військовослужбовці відмовляються брати участь у наступних бойових діях на території України. Морально-психологічний стан їхнього особового складу низький та має тенденцію до погіршення.

Читайте також: Ймовірно, росія продовжить ракетні удари по Львову і може повернутися до спроб захопити Київ 

Нагадаємо, що раніше відзначали передислокацію російських військ і підрозділів так званої придністров'я-молдавської республіки з метою підготовки до демонстрації готовності до наступальних і, можливо, бойових дій проти України.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!