Провокації у Придністров'ї можуть перерости в «гарячу» точку на західних кордонах України, – Братчук

2520 0
Напруга, яку росія створює у Придністров'ї, має на меті відволікти від ситуації на Сході України.
Невизнана Придністровська Молдавська Республіка

Невизнана Придністровська Молдавська Республіка

Речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук повідомив, що у невизнаному Придністров’ї росія намагається створити джерело напруги, яке має на меті відволікати сили оброни Одеси, підрозділи ЗСУ, охорону державного кордону від тієї ситуації, яка є на Сході України. 

«Росія має на меті створити плацдарм для можливих збройних провокацій із переростанням у ще одну «гарячу» точку на західних кордонах нашої держави», – сказав він. 

Читайте також: Придністров'я звинуватило Україну в обстрілі складу боєприпасів

Братчук каже, що методичка росіян незмінна: вони анонсують провокацію, традиційно звинувачують українську сторону, потім ФСБ здійснює цю провокацію. Як мінімум, таких провокацій у Придністров'ї було чотири. Село Ковбасна є головною темою. Ще однією провокацією було знищення радіовеж, але за словами Брачтука, тут є позитив для України, бо звідти лилася пропаганда. 

«Далі почалася інформаційна накрутка. І це вже сигнали не лише для України, а й для Молдови. Мова сьогодні йде про начебто можливу висадку російського десанту через аеропорт у Тирасполі. Там і злітну смугу готують».  

Йдеться про військові збори. Під військовими зборами можна проводити часткову або повну мобілізацію чоловічого населення, яке ще є у Придністров’ї. Хоча після першої провокації придністровці почали тікати. Частина – у Молдову, частина – в Україну, пояснюючи тим, що наші ЗСУ є гарантом, зазначає речник Одеської ОВА. 

Читайте також: У Придністров'ї видрукували газету за 2 травня зі зверненням до путіна

Нагадаємо, що джерела британського видання The Times в українській розвідці твердять, що Росія розробила чіткі плани вторгнення в Молдову. Про це йдеться у The Times з посиланням на джерела в українському військовому керівництві. Крім того, стало відомо, що на території так званої «ПМР» видрукували великий наклад газети «Придністров’я», датований 2 травня 2022 року, у якому жителі нібито звертаються до президента країни-агресора володимира путіна. 

Tvoemisto.tv довідалося, наскільки ймовірний для України сценарій вторгнення російського контингенту із окупованої території Молдови – так званого Придністров’я. Детальніше тут.

Софія Шавранська


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!