Росія веде приховану мобілізацію та розконсервовує техніку зі складів

1367 0
За інформацією ГУР Міноборони України, техніка зберігається там з 1960-80-х років. Після тривалого зберігання її «лише умовно можна назвати бойовою».
Фото: T1

Фото: T1

Росія веде приховану мобілізацію, що відбувається двома шляхами. Окрім цього, зі зберігання знімають стару техніку, яку лише умовно можна назвати бойовою. Про це повідомив начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов в ефірі національного телемарафону.

«Перший (шлях – ред.) – фактична мобілізація, яку називають прихованою. Другий – використання резервістів. У них це називається БАРС – бойовий армійський резерв країни. Тобто, по суті, це резервісти, яких для виконання бойових дій залучають на короткострокових контрактах», – каже він.

Читайте також: Війна триватиме, тому налаштуйтеся на перемогу

Ці факти, запевнив Буданов, абсолютно підтверджені – Україна має полонених, які за цією системою були залучені. Окрім цього, є дві причини, чому рф не оголошує мобілізацію публічно. По-перше, – економічна, мобілізація ще більше вдарить по економіці країни в умовах санкцій. По-друге, – росія не зможе пояснити, навіщо потрібна мобілізація, якщо російські чиновники стверджують, що в армії рф все «йде за планом».

Також, за його словами, у рф – суттєва нестача військової техніки, вона розконсервовує техніку зі складів, яка стоїть там із 1960-80-х років. За його словами, після тривалого зберігання її «лише умовно можна назвати бойовою».

Читайте також: Воїни львівської 80-ки показали, як знищили підрозділ російських окупантів

Нагадаємо, що ще на сорокову добу протистояння України російській повномасштабній війні військово-політичне керівництво рф розпочало приховану мобілізацію резервістів для приведення військових частин до штатів воєнного часу. Тоді, за даними Генштабу ЗСУ, перевагу надавали тим особам, які вже мають бойовий досвід.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!