Російські окупанти відкрили вогонь з важкого озброєння по Луганську

2310 0
Російсько-окупаційні війська здійснили чергову провокацію з метою звинувачення українських військових.
Скрін з відео ООС

Скрін з відео ООС

Російсько-окупаційні війська здійснили чергову провокацію - відкрили вогонь з важкого озброєння по населеному пункту. Про це повідомили в Операції об’єднаних сил. 

«Сьогодні близько 21 години, російсько-окупаційні війська здійснили чергову провокацію з метою звинувачення українських військових. Агресор відкрив вогонь з важкого озброєння, з району населеного пункту Лобачеве в напрямку Луганська», – йдеться у повідомленні. 

За відсутності будь-яких агресивних дій з боку українських захисників, загарбники самі підривають об’єкти інфраструктури на окупованих територіях та здійснюють хаотичні обстріли населених пунктів, зазначають. 

Зазначимо, що станом на 22 годину, 20 лютого, з боку збройних формувань Російської Федерації зафіксовано 74 порушень, 68 з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння. 

Читайте також: Глава МЗС заявив, що ще бачить шанс відвернути війну шляхом дипломатії 

Водночас сьогодні Президент Франції Еммануель Макрон та Росії Володимир Путін провели телефонні переговори, на яких обговорювали ситуацію в Україні, під час якої домовилися розпочати інтенсивну роботу для того, щоб протягом найближчих годин провести засідання Тристоронньої контактної групи. Під час засідання узгодити зобов'язання щодо припинення вогню на лінії зіткнення. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!