Росія використовує переговори, щоби зміцнити позиції, – Міноборони

2304 0
Російські війська намагаються прилаштуватися до українського способу ведення бою і особливостей української армії та не полишають наміру взяти Київ і встановити контроль за усією територією України.
Фото Дмитра Комарова. Київ

Фото Дмитра Комарова. Київ

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр вважає, що Росія може використовувати переговори і зменшення інтенсивності боїв для того, щоб зміцнити свої позиції перед новими атаками. Про це вона заявила сьогодні, 19 березня в ефірі телемарафону на українському телебаченні, пише «Українська Правда».

«Звісно, вони абсолютно все використовують, будь-який привід, щоб укріпити свої позиції й рухатись далі. Вони дійсно не полишають своєї ключової мети – це повний контроль над Україною. Дійсно, так само, як у 2014-15 роках, і всі 8 років, вони використовували перемовини як додатковий інструмент політичного впливу і шантажу на нашу сторону. Те, що це може відбуватися зараз – ніхто цього не виключає», – каже вона.

Читайте також: «Цю війну ми вже програли». Полонені російські пілоти просять вибачення в українців за бомби

Ганна Маляр говорить, що російські війська тепер намагаються прилаштуватися до українського способу ведення бою і особливостей української армії, які спочатку стали для ворога несподіванкою. Заступниця міністра оборони додала, що росія досі має на меті взяти Київ, цієї цілі, як і цілі взяти під контроль всю Україну ворог не полишає. Вона додала, що не варто недооцінювати ворога.

«Те, що війна виснажує нашого ворога – це абсолютно точно… Але недооцінювати можливості ворога теж не варто. І говорити, що буквально через декілька днів у нього може все закінчитися – мабуть, це неправильно з точки зору захисту і оборони держави», – зазначила вона.

Читайте також: Британія передає військовим ЗСУ найшвидші зенітні ракети Starstreak

Так само, за її словами, не варто недооцінювати небезпеку з боку Білорусі.

Нагадаємо, що 18 березня, Збройні Сили України знищили генерал-лейтенанта Андрія Мордвічева – командувача 8-ї загальновійськової армії Південного військового округу росії. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!