Росія випробовує на Україні все те, що може застосувати проти Європи, – президент

956 0
Він зазначив, що представники нашої держави жодного дня не припиняли роботу, щоб отримати ефективну ППО.
Фото: ОП

Фото: ОП

Президент Володимир Зеленський вважає, що росія випробовує на Україні все те, що може застосувати й проти інших країн Європи, тому закликав не зупиняти санкційного тиску і допомогти зброєю. Про це він заявив у своєму вечірньому відеозверненні. 

«Коли ми звертаємося до наших партнерів з тим чи іншим проханням, з тією чи іншою порадою чи вимогою, це базується на досвіді України – на тому, що ми вже пережили. Росія випробовує на Україні все те, що може бути застосовано й проти інших країн Європи. Почалося з газових воєн, а закінчилося повномасштабним вторгненням, ракетним терором і спаленими містами України», – сказав він. 

Читайте також: Українські захисники завдають росіянам втрат на всіх напрямках, — Генштаб

Президент також згадав про зброю, яку Київ вже отримав від інших держав, зокрема, системи HIMARS, а також надані раніше Javelin чи NLAW.

«Представники нашої держави жодного дня не припиняли роботу, щоб отримати ефективну ППО. І ми маємо певні домовленості щодо цього, є певні успіхи, які дозволяють знищувати частину ракет, однак потрібна зовсім інша швидкість і масштаб захисту», — додав він.

Читайте також: Україна отримає від США ще чотири системи HIMARS

Глава держави також прокоментував ситуацію на європейському енергетичному ринку, вказавши на помилку лідерів, які зробили Європу залежною від російського газу.

«Україна завжди говорила, що росію не можна сприймати як надійного постачальника газу. І якби до нашої позиції дослухалися раніше, то не довелося б шукати зараз екстрені способи заповнити дефіцит, який росія штучно створює на ринку Європи», – припустив він.

Нагадаємо, Перша леді Олена Зеленська під час виступу у Конгресі США подякувала за потужну підтримку та звернулася з проханням допомогти Україні зупинити російський терор і надати більше зброї, щоби захистити мир і життя українців.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!