Росія виводить окремі війська на свої території через втрати більш ніж 50% особового складу, – Генштаб

2621 0
Ворог зазнає втрат, здійснюючи підготовку та переміщення своїх резервних підрозділів.
Фото: Zik

Фото: Zik

Росія виводить окремі підрозділи військ, що діють на Слобожанському напрямку, на свої території у зв’язку з втратами більше, ніж 50% особового складу. Про це повідомляють у Генеральному штабі ЗСУ.

Окупантам не вдається вийти на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей, оточити Київ та встановити контроль над лівобережною Україною. Противник досягнув частково успіх у Донецькому операційному районі, продовживши утримувати сухопутний коридор між Ростовською областю та ТОТ АР Крим.

Читайте також: Між Україною та Росією відбувся перший повноцінний обмін військовополоненими

Однак ворог продовжує нести втрати, здійснюючи підготовку та переміщення резервних підрозділів збройних сил РФ.

Ситуація по напрямках:

На Волинському напрямку противник наступальних дій не проводив.

На Поліському напрямку ворог визначеним угрупуванням наступальних дій не проводив, продовжив наносити артилерійські та авіаційні удари. Намагається відновити положення своїх сил в районах міст Київ та Макарів.

На Сіверському напрямку противник силами визначених підрозділів намагається зосередити сили і засоби, щоб відновити наступальні дії. Здійснює невдалі спроби блокування Чернігова.

На Броварському напрямку перейшов до оборони, здійснює інженерне обладнання позицій. У Генштабі зауважують, що, імовірно росіяни спробують вчергове відновити наступальні дії у напрямку на міста Бровари та Бориспіль з метою блокування столиці України, міста Києва, зі східного напрямку.

На Слобожанському напрямку противник здійснює блокування міст Суми та Харків. Завдає ударів по об’єктах цивільної інфраструктури. Намагається поновити наступальні дії в районі міста Ізюм, проте несе втрати. Відзначається виведення окремих підрозділів окупаційних військ, що діють у зазначеному районі, на територію російської федерації у зв’язку з втратами більше ніж 50% особового складу.

Читайте також: Росіяни намагаються перевести війну у частково «затяжну фазу»

На Донецькому напрямку противник утримує займані рубежі. Основні зусилля зосереджує на захопленні міст Попасна, Рубіжне та Маріуполь, успіху не має.

На Запорізькому напрямку силами до п’яти БТГр перейшов до оборони.

На Південнобузькому напрямку противник силами угруповання займає встановлені рубежі оборони, намагається здійснювати заходи з відновлення боєздатності підрозділів та поповнення запасів.

В Азовській операційній зоні, за уточненою інформацією, в ході нанесення удару по зайнятому окупантами порту Бердянськ, знищено великий десантний корабель «Саратов». Великі десантні кораблі «Цезарь Куников» та «Новочеркаськ» отримали пошкодження. Триває уточнення інших втрат противника.

Нагадаємо, раніше у Генштабі повідомляли, що ворог перекиадє техніку на територію Білорусі та окупованого Криму, та може спробувати оточити Київ. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!