Росія виводить винищувачі з Криму. НАТО вважає, що це після серії вибухів

2587 0
«Росія, швидше за все, виведе свої військово-повітряні сили в Криму, щоб запобігти подальшим атакам з боку України», – йдеться у звіті НАТО.
Винищувач Су-35 / Фото умовне

Винищувач Су-35 / Фото умовне

Росія вирішила вивести з окупованого Криму десять винищувачів. Ймовірно, це відбулося на тлі все частіших вибухів на півострові. Про це йдеться у секретному звіті НАТО, що опинився в розпорядженні видання Business Insider, передає УП.

Згідно зі звітом НАТО від 22 серпня, «росія, швидше за все, виведе свої військово-повітряні сили в Криму, щоб запобігти подальшим атакам з боку України». Ствердують, що російські збройні сили вже перекинули десять своїх винищувачів з Криму назад на територію росії, щоб уникнути подальших втрат літаків. Йдеться про шість винищувачів СУ-35С і чотири перехоплювачі МіГ-31БМ.

Читайте також: Ми будемо повертати Крим будь-яким шляхом, яким ми вирішимо, - Зеленський

Водночас зазначають, що у Бельбеку досі дислокуються близько 32 російських винищувачів. Здебільшого, це винищувачі СУ-27, але є також невелика кількість сучасних СУ-35С і МіГ-31БМ. Крім того, росія збільшила кількість своїх тактичних ракет класу «земля-повітря» в Криму, щоб протистояти подальшим атакам з боку України, наприклад, безпілотників.

Нагадаємо, що перші вибухи у Криму сталися 9 серпня біля населеного пункту Новофедорівка. У вівторок вранці, 16 серпня, у Джанкойському районі Криму також було чути вибухи і видно вогонь.19 серпня у Криму також повідомляли про вибухи на військовому аеродромі окупантів у Севастополі, проте влада загарбників запевняла, що у регіоні працює протиповітряна оборона. Крім того, 19 серпня лунали вибухи у Євпаторії, а 20 серпня у тимчасово окупованому Севастополі загорівся штаб Чорноморського флоту росії. 

Раніше британська розвідка заявляла, що в результаті вибухів на військовому аеродромі Саки росія втратила щонайменше вісім бойових літаків, хоча сам аеродром залишився придатним для використання.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!