Росія, ймовірно, розглядатиме збереження контролю над Сватовим як пріоритет, – розвідка Британії

623 0
Протягом останніх 7 днів тривають інтенсивні артилерійські перестрілки навколо напрямку Сватового в Луганській області.
Фото: Фокус

Фото: Фокус

Як значний населений пункт у Луганській області, росія, швидше за все, розглядатиме збереження контролю над Сватовим як політичний пріоритет. Про це повідомляють у звіті розвідки Великої Британії.

«Протягом останніх 7 днів тривають інтенсивні артилерійські перестрілки навколо напрямку Сватового в Луганській області. Як і на інших ділянках фронту, російські війська продовжують віддавати перевагу будівництву оборонних позицій, частково укомплектованих погано навченими мобілізованими резервістами. Завдяки тому, що південно-західну лінію фронту росії тепер легше обороняти вздовж східного берега річки Дніпро, сектор Сватового тепер, ймовірно, є більш вразливим оперативним флангом російських військ», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Українські військові відбили наступ окупантів на кількох напрямках, – Генштаб

Однак, за даними розвідки, командири борються з військовими реаліями та намагаються забезпечити ресурсами наступальні операції південніше Донецька. Як оборонна, так і наступальна спроможність росії обмежуються через гострий брак боєприпасів і кваліфікованого персоналу.

Нагадаємо, що за минулу добу українські воїни відбили атаки окупантів біля населених пунктів: Бахмут, Білогорівка, Курдюмівка, Мар’їнка, Новомихайлівка, Первомайське, Підгородне, Спірне, Стельмахівка та Яковлівка.

Ольга Коваль

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!