Росія завдала масованого ракетного удару по Україні. Куди летіли ракети

4721 0
Протиповітряна оборона знищила 54 російські крилаті ракети з 69 запущених ворогом.
Умовне фото

Умовне фото

Зранку 29 грудня у всіх областях України оголосили повітряну тривогу через загрозу масованого ракетного удару з використанням стратегічної авіації.

Зранку ОК «Південь» попередило, що росіяни вивели на бойове чергування в Чорному морі надводний і підводний ракетоносії. Загалом до пусків там підготували чималу кількість ракет «Калібр». Станом на 8:30 щонайменше два вибухи пролунали у Києві. Київська міська військова адміністрація повідомила, що у столиці працює ППО. Уламками збитої ракети пошкодили приватну будівлю в Дарницькому районі столиці та припаркований поруч автомобіль. Відомо про щонайменше трьох потерпілих у Києві, серед яких 14-річна дівчинка. Всіх госпіталізували. Про роботу протиповітряної оборони на Київщині повідомив голова Київської ОВА Олексій Кулеба.

На Житомирщині, Полтавщині працювала ППО. Як повідомив голова Миколаївської ОВА Віталій Кім, над морем біля Миколаївщини ППО збила п'ять ракет.

У Львові пролунало кілька вибухів. Інформацію про вибухи підтвердив мер Львова Андрій Садовий. Відтак, 90% міста залишилось без світла. Також у Львові не курсують трамваї і тролейбуси. Вибухи було чути у Львівській області.  Сили ППО знищили 70% ракет, які летіли над Львівщиною, однак ворожі ракети пошкодили об'єкт енергетичної інфраструктури.

На Івано-Фанківщині під час масованого обстрілу росією ворожа ракета влетіла в будинок і не розірвалася. Також ворог влучив й в один із енергетичних об’єктів області, внаслідок чого виникла пожежа на загальній площі 50 квадратних метрів. Окрім того, в області зафіксували падіння ще кількох ракет. Їх планують знешкодити згодом. 

Над Одещиною підрозділи протиповітряної оборони збили 21 ракету. Внаслідок влучань є пошкодження енергетичної інфраструктури, тому в області відбуваються екстрені відключення електроенергії, повідомив голова ОВА Максим Марченко. Оперативне командування «Північ» заявило про збиття двох ракет над Сумською областю.

Як повідомив головнокомандувач Валерій Залужний, протиповітряна оборона вранці 29 грудня знищила 54 російські крилаті ракети з 69 запущених ворогом.

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!