Росія здійснила невдалий пуск Сармата, коли Байден був у Києві, ‒ CNN

976 0
Росія повідомила Сполучені Штати про випробування заздалегідь
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Під час візиту президента США Джо Байдена до Києва 20 лютого, росія випробувала міжконтинентальну балістичну ракету Сармат. Про це повідомляє CNN.

Однак, запуск виявився невдалим, за даними джерел телеканалу. росія повідомила Сполучені Штати про випробування заздалегідь, і США не вважають його ескалацією напруги.

Хоча Росія вже проводила успішні випробування ракети Сармат, цього разу випробування, мабуть, провалилося. Американські офіційні особи припускають, що якби випробування було успішним, то президент росії владімір путін наголосив би на цьому у своєму зверненні до Федеральних зборів у вівторок.

Це був перший візит президента США до України за 15 років. Під час візиту, Байден оголосив про надання додаткової допомоги Україні, анонсував нові санкції проти Росії та обговорив передачу далекобійної зброї Києву з президентом України Володимиром Зеленським.

Станіслав Нестеренко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!