Росія знову не дозволила евакуювати людей з «Азовсталі». Верещук закликає ООН допомогти

1777 0
Віцепрем’єр-міністерка закликала ООН забезпечити режим припинення вогню і відкриття гуманітарного коридору і з «Азовсталі», і з Маріуполя в цілому.
Фото: MRPL.CITY

Фото: MRPL.CITY

Сьогодні, на Великдень 24 квітня, не вдалось відкрити гуманітарний коридор із Маріуполя, бо росія не підтвердила гарантію режиму припинення вогню. Про це під час телемарафону повідомила віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук. Вона також зазначила, що  Організація Об'єднаних Націй повинна забезпечити гуманітарний коридор із заблокованого російськими військами Маріуполя. І саме це питання має підняти генсек ООН Антоніу Гутерреш під час свого візиту до росії.

Читайте також: «Психопати сотнями не ходять. Йдеться про страшну ненависть». Дослідниця терору про злочини росіян

«Ми вже не просимо, ми вимагаємо від ООН забезпечити режим припинення вогню і відкриття гуманітарного коридору і з «Азовсталі», і з Маріуполя в цілому. На «Азовсталі» зараз 1000 жінок і дітей, плюс – 500, може навіть більше, поранених, майже 50 осіб потребують ургентної негайної кваліфікованої допомоги. Саме про це має говорити пан Гутерреш в Москві, якщо він збирається говорити  про мир…Всі решта домовленостей не матимуть ваги, бо найголовніше, що може зробити ООН і не можуть зробити інші – це відкрити гуманітарний коридор»,– зазначила вона.

Додамо, що росія відхилила пропозицію Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша оголосити чотириденну гуманітарну паузу на Великодні свята для виведення цивільних осіб із Маріуполя та доставки гумдопомоги в постраждалі райони, назвавши її псевдо миротворчою.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!