«Росія знищує Маріуполь, щоби Україна відмовилася від НАТО», – Остап Кривдик

1775 0
Один із наступних сценаріїв, за його словами, може бути таким, що Росія продовжить ескалацію та почне застосовувати хімічну зброю.
Фото: Укрінформ

Фото: Укрінформ

Ключова мета Росії – зламати наше політичне керівництво, щоби змусити Україну до чергових невигідних зобов’язань. У тому числі до відмови від зовнішнього політичного суверенітету і членства в НАТО. Про це в інтерв’ю Tvoemisto.tv повідомив експерт із міжнародної безпеки, радник секретаря РНБО (2014 р.), асоційований дослідник Аналітичного центру УКУ Остап Кривдик.

«Це ключові політичні речі цієї війни. Саме для того росія знищує Маріуполь, саме тому бомбить Харків», – каже він.

Читайте також: Ракети по Львову летіли з Севастополя, було два удари – по нафтобазі та заводу

Один із наступних сценаріїв, за його словами, може бути таким, що Росія продовжить ескалацію та почне застосовувати хімічну зброю, бо ракетні удари і гарматні постріли, танкові колони, диверсійні групи, десанти спецназу в Гостомелі не дали результату.

«Росія має трішки більший «запас жиру», ніж Україна, але тут питання радше психологічної стійкості, наскільки психологічно стійким буде російське керівництво, українське керівництво. Це як на Майдані: хто довше вистоїть, той і переможе», – зазначає експерт. 

Читайте також: Біля драмтеатру в Маріуполі, на який росіяни скинули бомбу, були надписи «Діти»

Детальніше про можливі сценарії російсько-української війни, те, чи може Путін застосувати ядерну зброю і те, чи може до війни  на боці Росії приєднатися Білорусь, читайте в матеріалі за посиланням

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!