Росія зосередила на кордоні з Україною понад 400 літаків та 360 вертольотів

4563 0
Серед гелікоптерів – 150 ударних.
Фото: depo.ua

Фото: depo.ua

Російські війська розмішують навколо кордонів України понад 400 бойових літаків та 360 гелікоптерів, з яких понад 150 ударних. Про це повідомив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, пише «Радіо Свобода».

За його словами, упродовж 24 серпня зенітно-ракетні підрозділи Повітряних сил ЗСУ збили два вертольоти Ка-52 РФ, 6 БПЛА оперативно-тактичного рівня РФ.

«Наша ударна авіація під прикриттям винищувачів також працювала на певних напрямках, працювала по танкових колонах, по батареях реактивних систем залпового вогню, по броньованій техніці, по живій силі противника. Також уражено декілька переправ та пункти постачання паливно-мастильних матеріалів», – зазначив Ігнат.

Читайте також: Переломний момент уже розпочався, росіяни зрозуміли, що війна йде у них, – Буданов

Нагадаємо, у День Незалежності України 24 серпня було оголошено рекордні 189 сповіщень про повітряну тривогу – такі дані застосунку «єТривога», який відстежує мапу повітряної тривоги в Україні.​ На Львівщині про небезпеку з повітря сповіщали 6 разів.

Нагадаємо, застосунок «Повітряна тривога» попереджатиме не тільки про повітряну небезпеку, а й про хімічну та радіаційну небезпеку та інші загрози. Окрім цього, в деяких громадах через загострення ядерного шантажу рф запровадили оновлену систему оповіщення про різні види небезпек – повітряну, хімічну, ядерну Також у ЦПД нагадали, що під час оголошення повітряної тривоги лунає довгий безперервний сигнал сирени щонайменше 30 секунд. Українців закликали не ігнорувати сигнали повітряної тривоги і у разі її оголошення негайно перейти до найближчого укриття.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!