Росіяни активно готуються до псевдореферендумів на тимчасово окупованих територіях

789 0
Мова, зокрема, про Луганську та Херсонську області.
Фото умовне. Фото: з відкритих джерел

Фото умовне. Фото: з відкритих джерел

Росія готує псевдореферендуми на низці тимчасово окупованих територій України. Про це повідомляють голови військових адміністрацій та мери міст. Зокрема, за словами голови Луганської ОВА Сергія Гайдая, швидкими темпами росіяни готуються до псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях області. Вони вже визначилися з місцями проведення та активно агітують. 

«На фейковий референдум людей заманюють продуктами, водою, будматеріалами, а також обіцянками хорошого життя з екрану пересувного телевізора, який цілий день промиває мізки населенню в окупованих містах. Свого роду це шантаж: «Ми вам допоможемо задовольнити первинні потреби, а ви йдете на «референдум». Як ні – помирайте, і без вас результат намалюємо», – пояснює він.

Читайте також: За 40 хв – два автобуси чоловіків. На тимчасово окупованому Донбасі почали нову хвилю мобілізації

Крім того, у населених пунктах з‘явилися брехливі пропагандистські газети-вісники, які мають змусити мешканців прийти і віддати голос.

Також про активну підготовку до псевдореферендуму в Скадовську повідомляє мер міста Олександр Яковлєв.

«Друкуються газети, розвішуються плакати, пропаганда працює. Складаються списки людей, які будуть допомагати його проводити. Складаються списки людей, які готові голосувати», – каже він та додає, що в Україні передбачена кримінальна відповідальність за участь в проведенні та організації псевдореферендуму. За це може загрожувати позбавлення волі від 5 до 10 років з можливістю конфіскації майна на користь держави. 

Нагадаємо, Служба безпеки України ліквідувала російську агентурну мережу, яка розвідувала позиції Збройних Сил поблизу східного фронту. До складу агентурної мережі входило 6 місцевих мешканців, завербованих спецслужбами рф після початку повномасштабного вторгнення. Наразі всім затриманим повідомили про підозри.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!