Росіяни без успіху намагаються покращити положення на трьох напрямках

971 0
Коротко про ситуацію на фронті.
Фото: Генштаб ЗСУ

Фото: Генштаб ЗСУ

Протягом доби росіяни завдали 1 ракетного удару та 12 разів обстріляли з реактивних систем залпового вогню, зокрема по цивільній інфраструктурі Донецької та Дніпропетровської областей. Для підтримання наступального потенціалу та поповнення втрат загарбники продовжують заходи з мобілізації. 

Джерело: зведення Генштабу ЗСУ станом на 18:00 6 січня

Основні зусилля противник зосереджує спробах повного захоплення Донецької області в межах адміністративного кордону. Веде наступальні дії на Бахмутському та безуспішно намагається покращити тактичне положення на Куп’янському, Лиманському та Авдіївському напрямках. На інших – обороняється.

Читайте також: ЗСУ ліквідували понад 800 російських окупантів за добу

Коротко по напрямках:

  • На Волинському і Поліському – без суттєвих змін, ворог зберігає військову присутність у прикордонних районах, ознак формування ним наступальних угруповань не виявили.
  • На Сіверському та Слобожанському напрямках обстріляні райони населених пунктів: Миколаївка Чернігівської області та Стрілеча, Красне, Амбарне, Бугруватка, Гатище, Зелене та Одрадне на Харківщині.
  • На Куп’янському та Лиманському – під вогневий вплив ворога потрапили райони 19 населених пунктів
  • На Бахмутському напрямку вогневого ураження зазнали райони понад 15 населених пунктів. Зокрема, Спірне, Берестове, Білогорівка, Соледар та Бахмут Донецької області.
  • На Авдіївському – ворог обстрілював із танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії по районах населених пунктів: Авдіївка, Веселе, Невельське, Красногорівка, Георгіївка, Мар’їнка та Новомихайлівка на Донеччині.
  • На Новопавлівському напрямку обстріляні: Времівка, Велика Новосілка, Вугледар і Парасковіївка Донецької області.
  • На Запорізькому – від ворожого вогню постраждали райони 16 населених пунктів (Зелене Поле і Новопіль на Донеччині; Гуляйполе, Залізничне, Чарівне, Щербаки і Степове Запорізької області та Нікополь – Дніпропетровської).
  • На Херсонському напрямку від ворожих артилерійських обстрілів, зокрема, постраждала цивільна інфраструктура таких населених пунктів: Чорнобаївка, Берислав, Золота Балка та Херсон. Є постраждалі серед мирних.

 

Противник продовжує зазнавати втрат. Підтверджене ураження 5 січня 2023 року пункту дислокації російських окупаційних військ у Гаврилівці Другій Херсонської області. Наразі відомо, що до місцевих лікарень привезли до 100 поранених військовослужбовців. Інформація щодо ліквідованих загарбників уточнюється.

Українська авіація протягом доби завдала удару по району зосередження російських окупантів. Результати ураження уточнюються. Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України за добу здійснили вогневе ураження 2 районів зосередження живої сили та військової техніки противника.

Ольга Коваль
__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!