Росіяни били по Києву ракетами з дальністю дії 250 км

2894 0
Йдеться про ракети 48Н6ДМ від С-400, що означає, що під загрозою аналогічних вкрай небезпечних невибіркових ударів цілий ряд міст на великій відстані від кордону чи лінії фронту.
Фото: DEFENSE EXPRESS

Фото: DEFENSE EXPRESS

14 січня росіяни вперше застосували ракети систем ППО С-400 48Н6ДМ для атаки на Київ. Про це пише Defense Express.

Видання з власних джерел отримало фото уламків цих зенітних ракет, які дозволяють без жодних варіантів їх ідентифікувати, як 48Н6ДМ через нанесені маркування. 

Раніше ворог вже неодноразово застосовував ракети від С-300, мова йшла про ракети 5В55, які мають меншу дальність польоту та меншу бойову частину. Для 5В55 дальність ураження повітряних цілей становить до 75 км, а вага бойової частини – 133 кг. 

Доведена дальність пуску 48Н6ДМ у ролі ракети «земля-земля» становить від 230 км і це показник можливо вважати «від». Ця зона ураження дозволяє тримати під прицілом з території білорусі не тільки столицю України, але й такі міста, як Житомир, Рівне, Луцьк та Львів. Важливо зазначити, що використання зенітних ракет для ударів по землі передбачає їх пуск за балістичною траєкторією. І їх перехоплення потребує комплексів протиракетної оборони, таких як Patriot.

Читайте також: На територію музейного комплексу під Києвом впали уламки російської ракети. Фото

Пусковим районом для пуску ракет 48Н6ДМ з С-400, з максимальною долею вірогідності, є територія білоруського аеродрому «Зябровка», який знаходиться під Гомелем, всього у 20 км від кордону з Україною. Саме цей аеродром у Білорусі вже офіційно фігурував як пусковий район С-300 для ударів по наземних об'єктах у Чернігівській області.

Нагадаємо, під час масованого ракетного удару 14 січня силами ППО знищено 25 із 38 ракет різних типів. 

Станіслав Нестеренко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!