Росія частково закриває повітряний простір у трьох областях, – Генштаб

5291 0
Ворог закриває окремі ділянки повітряного простору у трьох областях.

За наявною інформацією, російська федерація закриває окремі ділянки повітряного простору у Липецькій, Воронезькій та Білгородській областях у період з 22 до 25 серпня. Про це повідомили у Генштабі ЗСУ.

Так, на Волинському та Поліському напрямках обстановка залишилась без суттєвих змін.

На Сіверському напрямку росіяни проводять ротацію окремих підрозділів в прикордонних районах Брянської та Курської областей. Агресор здійснив обстріли із ствольної артилерії районів населених пунктів Мурав’ї та Залізний Міст Чернігівської області і Будки та Іскрисківщина Сумської області.

Читайте також: Можливі провокації рф. У поліції закликали українців не ігнорувати повітряну тривогу наступного тижня

На Харківському напрямку окупанти обстріляли із танків, ствольної та реактивної артилерії райони населених пунктів Прудянка, Нове, Руськи Тишки, Перемога, Старий Салтів, Коробочкине, Слобожанське та Великі Проходи. Завдали авіаційних ударів біля Старого Салтова та Гусарівки.

На Слов’янському напрямку зафіксовано артилерійські обстріли біля Краснопілля, Червоного і Долини. Росіяни здійснюють поповнення запасів боєприпасів. Провели розвідку боєм у напрямках Петропілля – Дмитрівка, Пасіка – Богородичне, але успіху не мали та відійшли.

Також намагалися вести штурмові та наступальні дії у напрямках Бражківка – Нова Дмитрівка, Довгеньке – Долина, Сулигівка – Дібрівне та Петропілля – Карнаухівка, проте зазнали втрат та відступили.

Як інформують у Генштабі, на Краматорському напрямку ворожі війська продовжили обстріли неподалік Миколаївки, Сіверська, Спірного та Івано-Дар’ївки.

На Бахмутському напрямку окупанти задіяли різнокаліберну артилерію поблизу Бахмута, Яковлівки, Веселої Долини і Кодеми та авіацію – біля Зайцевого, Бахмута і Соледара.

Ворог вів наступальні бої у напрямках Покровське – Бахмутське, Семигір’я – Зайцеве, Новоселівка – Нью Йорк. Отримав жорстку відсіч та відступив.

На Авдіївському напрямку агресор використав ствольну та реактивну артилерію для обстрілів районів населених пунктів Авдіївка, Мар’їнка та Піски. Завдав авіаударів неподалік Мар’їнки, Водяного і Красногорівки. Невдало провів розвідку боєм у напрямку Спартак – Опитне та відійшов.

Читайте також: Росія суттєво збільшила кількість носіїв ракет у Чорному морі, – Сили оборони півдня

Зазначається, що наступальними та штурмовими діями російські військові намагалися покращити тактичне положення у напрямках Новоселівка Друга – Красногорівка, Веселе – Піски, Олександрівка – Мар’їнка, однак із втратами відступили.

Водночас на напрямку Лозівський – Піски підрозділи противника мають частковий успіх.

На Новопавлівському напрямку ворог обстрілював території в районах Павлівки, Великої Новосілки, Пречистівки та Вугледара. Задіяв авіацію для удару поблизу Новомихайлівки. Здійснив невдалу спробу наступу в напрямку Луганське – Побєда.

На Запорізькому напрямку зафіксовано обстріли із ствольної та реактивної артилерії поблизу Гуляйполя, Оріхова, Бурлацького та Новополя. Ударів авіації зазнали райони населених пунктів Гуляйполе, Червоне та Новосілка.

На Південнобузькому напрямку рф застосовувала наявні засоби вогневого ураження для обстрілів військових та цивільних обʼєктів по лінії зіткнення. Завдала авіаударів біля Ольгиного, Новогригорівки, Таврійського та Лозового.

Наступальними діями окупанти намагалися просунутися у напрямку Олександрівка - Таврійське, та успіху не мали, відійшли. На напрямку Васильки – Благодатне мають частковий успіх.

Корабельне угруповання рф в готовності до застосування високоточної зброї утримує п’ять носіїв крилатих ракет морського базування. Українців просять бути поміркованими та не ігнорувати сигнали повітряної тривоги.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!