«Росіяни готують 200 тисяч солдатів. Не сумніваюсь, що вони знову підуть на Київ», – Залужний

2139 0
Росія стягує людей і зброю для нового наступу.
Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний / з відкритих джерел

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний / з відкритих джерел

За словами головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, росіяни готують близько 200 тисяч нових солдатів. Він не сумнівається, що вони знову підуть на Київ. Про це повідомляє УП з посиланням на The Economist. 

«Російська мобілізація спрацювала. Це неправда, що їхні проблеми настільки жахливі, що ці люди не будуть воювати. Вони будуть воювати. Цар каже їм іти воювати, і вони йдуть воювати. Я вивчав історію двох чеченських воєн – все було так само. Можливо, вони не так добре оснащені, але вони все одно становлять для нас проблему. За нашими оцінками, у них є резерв в 1,2-1,5 млн осіб… Росіяни готують близько 200 тисяч нових солдатів. Я не маю сумнівів, що вони знову підуть на Київ», – пояснює Залужний. 

Відзначається, що росія стягує людей і зброю для нового наступу. Зокрема, вже в січні, але швидше за все навесні, рф може розпочати великий наступ з Донбасу на сході, з півдня або навіть з білорусі. Російські війська будуть прагнути відтіснити українські сили і навіть можуть здійснити другу спробу взяти Київ.

Читайте також: Європарламент визнав Голодомор геноцидом українського народу

Видання повідомляє, що генерал Залужний разом з президентом України Володимиром Зеленським та командувачем Сухопутних військ генералом Олександром Сирським попередили про критичні кілька місяців попереду. Головнокомандувач ЗСУ впевнений, що росіяни, як і під час Другої світової війни, десь за уралом готують нові ресурси.

«Боєприпаси готуються, не дуже хороші, але все ж таки. Це не будуть ті ресурси, які могли б бути за два роки перемир'я. Це буде паршиво, і бойовий потенціал буде дуже і дуже низьким, навіть якщо він набере ще мільйон людей в армію, щоб кидатися трупами, як це робив Жуков (радянський воєначальник часів Другої світової війни - ред.), це все одно не принесе бажаного результат», – додає він.

Західні джерела повідомляють, що командувач російськими військами генерал сергій суровікін завжди розглядав конфлікт з Україною як багаторічний.

Читайте також: «Союзницькі війська» у білорусі не є серйозною загрозою, – розвідка

Генерали російського диктатора володимира путіна наполегливо продовжують підготовку і розгортання нещодавно мобілізованих військ та переоснащення промисловості, щоб допомогти військовим – в тому числі, як кажуть українські командири, шляхом виробництва артилерійських снарядів.

Заморожування війни повторило б помилку трьох років, які передували вторгненню 24 лютого 2022 року: «За цей час путін нескінченно розмовляв з лідерами Заходу, які потурали йому, в той же час готуючи армію до вторгнення».

Залужний відзначив, що в Україні закінчуються запаси боєприпасів для наявних оборонних систем. Американські ЗРК Patriot, які мають надійти в Україну, стануть величезним поштовхом для ЗСУ, але навчання солдатів їх використанню потребує часу. У виданні зазначають, що Patriot мали б бути поставлені ще кілька місяців тому.

Нагадаємо, за оцінками британської розвідки присутні у білорусі російські та білоруські військові на цей час не є силою, яка може становити серйозну загрозу для України з півночі.

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!