Росіяни на завтра готують провокацію на Запорізькій АЕС, – розвідка

1144 0
рф напередодні заявила про начебто підготовку «теракту» з боку ЗСУ.
Запорізька АЕС / з відкритих джерел

Запорізька АЕС / з відкритих джерел

Українські розвідники вважають, що росіяни 19 серпня готують провокацію на найбільшій у Європі Запорізькій атомної електростанції. Про це повідомили у Головному управлінні розвідки.

Читайте також: У разі аварії на Запорізькій АЕС доведеться евакуювати майже півмільйона людей

«Окупанти оголосили несподіваний «вихідний» на Запорізькій атомній станції. 19 серпня на ЗАЕС буде знаходитись тільки оперативний персонал. Всім іншим співробітникам вхід буде закрито.Також відомо, що представники росатому, які останнім часом постійно перебували на станції, терміново залишили територію об’єкту», – йдеться у повідомленні. 

У розвідці звернули увагу, що міноборони рф заявили про начебто підготовку «теракту» з боку ЗСУ.

Росіяни заявляють, що під час візиту в Україну генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша готується резонансна провокація, щоб звинуватити рф у техногенній катастрофі. В підготовці теракту росіяни очікувано звинувачують українську владу. Українські розвідники вважають, що окупанти після масштабних обстрілів Запорізької атомної станції можуть «підвищити ставки» і влаштувати реальний теракт на найбільшому в Європі ядерному об’єкті.

Нагадаємо, сьогодні, 18 серпня, у Львові проходить зустріч Володимира Зеленського з генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррешем та президентом Туреччини Реджепом Ердоганом. 

Як заявив Зеленський, під час зустрічі з Гутеррешем домовилися про продовження координації в реалізації зернової ініціативи.Також на зустрічі обговорили питання незаконної та примусової депортації українців, звільнення з полону українських військовослужбовців і медиків, а окрему увагу приділили темі ядерного шантажу росії на Запорізькій АЕС. 

Читайте також: У Львові зустріли президента Туреччини. Фото

Додамо, що наслідки аварії на Запорізькій АЕС можуть бути вдесятеро потужніші, ніж на Чорнобильській атомній електростанції. Фахівці зробили такий висновок, відштовхуючись від наслідків аварії 1986 року на ЧАЕС. Це пов’язано з тим, що кількість ядерного палива на Запорізькій атомній електростанції в 9-10 разів більше, ніж було на Чорнобильській. За словами президента України Володимира Зеленського, росія може спровокувати найбільшу в історії аварію на Запорізькій АЕС – і це фактично буде застосуванням ядерної зброї без ядерного удару.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!