Росіяни готуються оборонятися в Херсоні, а не виходити з нього, – керівник ГУР

888 0
Поки не можна сказати, що прямо зараз окупанти тікають з Херсона, каже начальник ГУР.
Фото: УП

Фото: УП

Російські окупанти лише створюють ілюзію того, що покидають Херсон, а насправді завозять туди нові військові підрозділи та готуються до оборони в окупованому обласному центрі. 

Джерело: керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов в інтерв’ю «Українській правді»

Читайте також: Окупанти перевдягаються у цивільних в Херсоні та готують місто до вуличних боїв

За його словами, Сергій Суровікін, який командує Південним угрупованням російських військ у війні проти України, може, й готує підґрунтя для згладжування реакції російського суспільства на випадок здачі чи втрати Херсону, але поки не можна сказати, що «прямо зараз вони з Херсона тікають».

«В багатьох аспектах це інформаційна операція і маніпуляція. Є певні факти. Наприклад, виводять «Промсвязьбанк», інші фінансові структури, які росіяни туди завели. Причому як виводять – вивозять готівку, сервери, так звану окупаційну владу, переводять – саме переводять – всіх неходячих, важко поранених вивозять, намагаються якнайшвидше виписувати з лікарень тих, хто може ходити, і проводять цю шалену інформаційну кампанію, що «ми дбаємо про людей» і тому подібне. Тобто створюють ілюзію того, що все пропало. А разом з тим вони навпаки заводять туди нові військові підрозділи та готують вулиці міста до оборони», – сказав він.

Читайте також: Росіяни покидають Херсон, але святкувати перемогу ще рано

Нагадаємо, за даними розвідки Великої Британії, російські окупанти можуть відвести війська з правого берега Херсонської області – про це свідчить остання заява командувача війни проти України Сергія Суровікіна. Про стратегію Сил оборони, просування на Херсонщині, і чому окупанти вивозять людей із окупованого міста, читайте тут.

_____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!