Росіяни можуть здійснити новий ракетний удар по Україні сьогодні, – Ігнат

1468 0
Українцям завжди слід пам'ятати про небезпеку під час повітряної тривоги.
Фото: milinua

Фото: milinua

Російські окупанти можуть завдати нових ракетних ударів по території України вже 6 грудня.

Джерело: речник командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону на Суспільному

«Можуть повторити сьогодні (6 грудня – ред.). По-перше, свято (День ЗСУ – ред.). По-друге, бачимо такі тенденції, що 10-11 жовтня, 17-18 жовтня завдавали ударів один день, на другий завдавали ударів дещо менше, але все-таки завдавали», – йдеться в повідомленні.

Він закликав українців пам’ятати про ракетну загрозу і діяти під час можливих нових ударів «без жодної паніки, з холодним розумом». 

Читайте також: Росія запустила ракети по Україні, хвиль може бути декілька

Речник командування нагадав, що під час минулої атаки українські військові знищили понад 60 з понад 70 випущених російських ракет, але Україна потребує більше сил та засобів для ефективного захисту від загроз із повітря. Зокрема, захисникам необхідно більше німецьких Gepardів і IRIS-T, а також норвезьких NASAMS.  

Також він висловив сподівання, що у цьому питанні Україні допоможе, зокрема, американська сторона.

Нагадаємо, що 5 грудня рф завдала масованого ракетного удару по українській критичній інфраструктурі. Загалом було випущено 70 ракет. Речник Повітряних сил України Юрій Ігнат повідомив, що окупанти можуть застосувати кілька хвиль атак, щоб розосередити ракети по всій території України та дещо заплутати дії української ППО. Детальніше про масований ракетний удар читайте за посиланням.

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!