Росіяни намагаються прорвати оборону біля Києва, – Генштаб

2566 0
Повітряні Сили Збройних Сил України за попередню добу знищили 4 літаки, 1 гелікоптер, 2 БПЛА різних типів та 2 крилаті ракети.
Фото: AP Photo / Serhii Nuzhnenko

Фото: AP Photo / Serhii Nuzhnenko

Біля Києва росіяни намагаються прорвати оборону з північного заходу та сходу, щоб взяти під контроль ключові автошляхи та населені пункти, їх стримують українські війська. Про це сьогодні, 28 березня, повідомили у Генеральному штабу ЗСУ.

Сили оборони України продовжують проводити оборонну операцію на Східному, Південно-Східному та Північно-Східному напрямках. Оборонні бої тривають в районах Топольське, Кам'янка, Суха Кам'янка.

Угруповання українських військ ефективно стримує наступ російського ворога на напрямках населених пунктів Гуляйполе та Запоріжжя.

На Авдіївському напрямку українські воїни відбивають штурми російських окупантів в районі населеного пункту Верхньоторецьке.

На Волинському та Сіверському напрямках продовжується проведення оборонних операцій та виконання інших завдань на окремих оперативних ділянках. Ситуація під контролем і суттєво не змінилася.

Угруповання українських сил та засобів оборони міста Києва стримує російського ворога, який намагається прорвати українську оборону з північного заходу та сходу, щоб взяти під контроль ключові дороги та населені пункти.

На півдні основні зусилля Сил оборони України спрямовані на організацію оборонної діяльності в містах Кривий Ріг, Запоріжжя та Миколаїв, на утримання окремих ділянок морського узбережжя, захист та оборону критичної інфраструктури. У окремих районах тривають завдання зі стабілізації та територіальної оборони.

На Донецькому та Луганському напрямках Об'єднані сили України відбили 5 нападів ворога РФ за добу. Українські воїни знищили 2 танки, бойову машину піхоти та одну машину. Російський ворог також зазнав жертв. Повітряні Сили Збройних Сил України за попередню добу знищили 4 літаки, 1 гелікоптер, 2 БПЛА різних типів та 2 крилаті ракети.

Нагадаємо, учора, 27 березня російські ракети влучили у нафтобазу в Луцьку. Вибухи прозвучали близько 22:00 год.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!