Росіяни намагаються прорвати оборону на двох напрямках

1380 0
Військові росії зосередили найбільшу активність у Східній операційній зоні.
Українські військові/Фото: з відкритих джерел

Українські військові/Фото: з відкритих джерел

Російсько-окупаційні війська зосередили найбільшу активність у Східній операційній зоні. У Генштабі ЗСУ стверджують, що росіяни намагаються прорвати оборону на Донецькому напрямку і вийти на адміністративні кордони Луганської області. 

«Окупанти завдали авіаційних ударів по об’єктах цивільної інфраструктури в районах населених пунктів Врубівка Луганської області та Бахмут Донецької області. Наразі рф продовжує підготовку до наступу на Лиманському напрямку», – йдеться у повідомленні. 

Читайте також: Росіяни втратили майже 29 тисяч військових у війні з Україною

До всього, за підтримки авіації та артилерії окупанти проводили штурм у районах населених пунктів Липове, Василівка, Мар’їнка та Новомихайлівка Донецької області, але без успіху. Авіаційні удари завдали також по Микільському на Донеччині.

Коротко по інших напрямках:

На Сіверському напрямку окупанти обстріляли населені пункти Семенівка, Блешня, Гірськ Чернігівської області, і вдарили ракетами по об’єктах в Житомирській та Полтавській областях.

На Слобожанському напрямку окупанти завдавали авіаційних ударів та обстрілювали з артилерії райони населених пунктів Чорноглазівка, Прудянка, Дементіївка і Тернова.

Наразі триває підготовка підрозділів окупаційних військ для відновлення наступу на Слов’янському напрямку. Протягом дня росіяни обстрілювали населені пункти Велика Комишуваха та Довгеньке Харківської області.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках окупанти не проводили наступу, проте все одно обстрілювали цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Времівка Донецької області, Ольгівське, Затишшя, Гуляй-Поле, Оріхів, Новоданилівка та Кам’янське Запорізької області.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!