Росіяни вдарили ракетами по нафтобазі в Луцьку

11851 0
focus.ua

focus.ua

На Волині сьогодні, 27 березня, тривала повітряна тривога. Російські ракети влучили у нафтобазу в Луцьку. Про це повідомив у Telegram очільник Волинської ОВА Юрій Погуляйко.

«Щодо вибухів, що пролунали. Це були ракетні удари по нафтобазі. Повітряна тривога триває. Будьте в укриттях!», – написав він.

Вибухи прозвучали близько 22:00 год. Близько 22:30 год очевидці повідмляли про повторний вибух. Водночас мер міста Ігор Поліщук закликав містян не поширювати фото та відео з місця вибухів.

Майже в усіх областях України ввечері оголосили повітряну тривогу.

Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України надала інструкцію, як захистити себе, якщо ви перебуваєте поруч із промисловим об'єктом, де зберігають паливо, і який зазнав атаки:

  • Зачиніть вікна та без нагальної потреби не відкривайте їх. При відкритті – завішуйте їх вологою або марлевою тканиною, періодично міняйте її.
  • Уникайте тривалого перебування на повітрі.
  • Користуйтеся системою кондиціонування та очищення повітря. Поставте у вашому приміщенні ємності з водою для підвищення вологості повітря.
  • Регулярно здійснюйте вологе прибирання.
  • Відчуваєте запах диму? Негайно надягайте вологі маски, віконні та дверні отвори ізолюйте вологою тканиною.
  • Збільшіть споживання рідини до 2-3 літрів на день для дорослих. Рекомендується пити підсолену та мінеральну лужну воду, молочнокислі напої (слід виключити газовані напої)
  • Декілька разів на день приймайте душ, промивайте ніс та горло.

 

Нагадаємо, що у Львові вчора, 26 березня, окупанти нанесли ракетні удари по об'єктах критичної інфраструктури. Зокрема, по нафтобазі у Львові у житловому кварталі, і по об'єкту оборонної структури – по заводу. Гасіння обох пожеж триває. 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!