Росіяни переміщують війська під Херсоном, продовжують грабувати музеї і спалювати книги, – Генштаб

723 0
Коротко про актуальну ситуацію на фронті.
Фото: Херсонська ОДА

Фото: Херсонська ОДА

На 238 добу протистояння Української нації російському воєнному вторгненню ворог завдав 10 ракетних та 18 авіаційних ударів, здійснив понад 76 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Ударів противника зазнали райони понад 10 населених пунктів (Київ, Житомир, Харків, Дніпро, Кривий Ріг, Запоріжжя, Курахове Донецької області, Трихати Миколаївської області та Миколаїв).

Джерело: ранкове зведення Генштабу ЗСУ

Читайте також: «Зима буде важкою, бо росія використовує холод як зброю», – Шмигаль

Коротко по напрямках:

На Волинському та Поліському – без суттєвих змін. Республіка білорусь і надалі підтримує збройну агресію російської федерації проти України, зберігається загроза завдання ракетних та авіаударів, а також запуск ударних БпЛА Shahed-136 з її території.

На інших напрямках противник обстрілював:

  • на Сіверському – з мінометів та ствольної артилерії в межах населених пунктів Гай Чернігівської області та Юнаківка, Хотінь, Товстодубове і Демченкове Сумської області;
  • на Слобожанському напрямку – з мінометів, ствольної та реактивної артилерії біля населених пунктів Вовчанські Хутори, Волохівка, Гатище, Красне, Огірцеве, Стариця, Стрілеча та Хатнє;
  • на Куп’янському – з танків, ствольної та реактивної артилерії поблизу населених пунктів Берестове, Дворічна, Гряниківка, Кам’янка, Кислівка, Котлярівка та Стельмахівка;
  • на Лиманському напрямку – з артилерії різних типів неподалік населених пунктів Греківка, Зарічне, Новоєгорівка, Серебрянка, Терни, Торське та Ямполівка;
  • на Бахмутському – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії біля населених пунктів Андріївка, Бахмут, Бахмутське, Білогорівка, Званівка, Курдюмівка, Майорськ, Опитне, Роздолівка, Соледар, Спірне та Яковлівка;
  • на Авдіївському напрямку – з танків та різнокаліберної артилерії неподалік населених пунктів Авдіївка, Первомайське, Карлівка, Красногорівка, Марʼїнка та Новомихайлівка.
  • на Новопавлівському та Запорізькому – обстрілів зазнали райони населених пунктів Велика Новосілка, Вугледар, Времівка, Микільське, Нескучне, Павлівка, Ольгівське, Степове та Пречистівка.
  • на Південнобузькому напрямку противник намагається покращити логістичне забезпечення, обстрілює поблизу більш ніж 20 населених пунктів вздовж лінії зіткнення. Від ворожого вогню найбільше постраждала інфраструктура Вищетарасівки Дніпропетровської області.

 

Окупанти вживають заходів для прихованого переміщення військової техніки та особового складу. Для цього у населених пунктах Таврійську та Новій Каховці Херсонської області противник блокує роботу операторів мобільного зв’язку та інтернету. Загарбники продовжують знищувати українську культурну спадщину на тимчасово окупованих територіях, грабують музеї, спалюють українську літературу та підручники, що надруковані українською мовою.

Читайте також: У Львові відбулася акція на підтримку Херсона, який чинить опір окупанту

За наявною інформацією, в росії існують значні проблеми з виплатами військовослужбовцям, які беруть участь у бойових діях на території України. Зазначеній категорії затримують надбавки за участь у бойових діях. Родичі загиблих не можуть отримати обіцяну компенсацію.

Авіація Сил оборони України протягом попередньої доби завдала 24 удари. Підтверджені ураження 16 районів зосередження озброєння та військової техніки, опорного пункту, а також 8 позицій зенітних ракетних комплексів противника. Крім того, підрозділи протиповітряної оборони збили 5 крилатих ракет та літак Су-25. Воїни ракетних військ і артилерії уразили 4 пункти управління, 5 районів зосередження живої сили, озброєння і військової техніки, 2 об’єкти ППО та 1 – артилерії, 2 склади боєприпасів, станцію РЕБ, а також інші військові цілі противника.

Ольга Коваль

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!