Росіяни під час відступу вдвічі щільніше мінують територію

783 0
Ворог використовує цей спосіб як стримування українських військ.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

На нещодавно визволених територіях замінування вдвічі щільніше, ніж на деокупованій частині Київщини або Чернігівщини. Про це повідомив в ефірі телемарафону міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, передає Укрінформ.

«Якщо раніше ми могли говорити про розмінування на Луганщині, Донеччині, то, на жаль, наразі ми змушені говорити про це фактично на більшій частині території нашої держави. Дійсно, заміновано фактично все (на нещодавно деокупованих територіях − ред.). Якщо ми порівнюємо з Київщиною або Чернігівщиною, то замінування вдвічі щільніші. Це, звичайно, пов'язано і з тривалістю перебування там ворога, і з тим, що вони більше використовують цей спосіб як стримування наших військ», − пояснив він.

Читайте також: ЗСУ ліквідували за добу майже тисячу росіян

Монастирський зазначив, що розмінуванням займаються фактично дві служби − ДСНС та поліція. Протягом останніх місяців працівники ДСНС виявили понад 250 тисяч вибухонебезпечних предметів, ще 130 тисяч − працівники поліції.

Українським піротехнікам допомагають і західні фахівці. За словами Монастирського, коли спеціалісти з гуманітарного розмінування бачать обсяги необхідних робіт, вони говорять, що це триватиме десятки років. 

«Однак, дивлячись на роботу наших спеціалістів, треба визнати, що їх ефективність у рази вища», − зауважив міністр.

Нагадаємо, російські окупанти облаштовують оборонні позиції на лівому березі Дніпра в Херсонській області. За інформацією Генштабу, біля населеного пункту Горностаївки інженерно-саперні підрозділи російських військ проводять мінування берегової лінії, залишаючи невеликі проходи для потенційного відступу своїх військ з правого берега.

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!