Росіяни посилюють мобілізацію в «Л/ДНР», призивають навіть людей з інвалідністю

1420 0
Співробітники райвійськкоматів «ЛНР» та військова поліція РФ проводять поквартирні обходи в пошуках чоловіків призивного віку (18-65).
Фото: T1

Фото: T1

РФ мобілізує з тимчасово окупованих території Донецької та Луганської областей осіб, які взагалі не підлягають призову. Перш за все, це стосується співробітників «стратегічних підприємств», яким до цього часу гарантували «бронь». Про це повідомили в Головному управлінні розвідки Міноборони України.

На Алчевський металургійний комбінат (АМК) прийшла нова рознарядка на 1 700 людей. Це четверта і найбільша хвиля мобілізації на комбінаті. Раніше приходили рознарядки на 1000, 500, 400 осіб. Також зняли «бронь» зі співробітників, які обслуговують районні електричні мережі.

Читайте також: За злочини відповідальний кожен, хто має російський паспорт. Реакція соцмереж на «Бучанську різанину»

Щоб підвищити «ефективність» мобілізаційних заходів, співробітникам автоінспекції «ЛНР» надали право видавати повістки на стаціонарних постах ДАІ. На трасі Алчевськ – Біле працює кілька мобільних бригад, які зупиняють транспорт на дорозі та виписують повістки чоловікам, які перебувають в автомобілях.

Співробітники райвійськкоматів «ЛНР» та військова поліція РФ проводять поквартирні обходи в пошуках чоловіків призивного віку (18-65).

Документи осіб, що не підлягають призову, знайшли серед паперів знищеного підрозділу так званої «армії ДНР». Зокрема, Олександра Савенка, інваліда дитинства, який не підлягав військовому призову. Або Андрія Івакіна, співробітника шахти «Комсомолець Донбасу» із довідкою про те, що він працює на «стратегічно важливому підприємстві». Нікому з них не допомогли отриманні документи.

Нагадаємо, що ще на 40-ву добу героїчного протистояння Українського народу російській повномасштабній війні військово-політичне керівництво рф розпочало приховану мобілізацію резервістів з метою приведення військових частин до штатів воєнного часу. Також у відповідь на втрати, які постійно зростають, російські збройні сили намагаються збільшити чисельність війська за допомогою особового складу, звільненого з військової служби з 2012 року. Окрім цього, їхні зусилля зі створення більшої бойової сили також включають спроби завербувати представників тимчасово окупованого Придністров'я, регіону на сході Молдови.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!