Росіяни повністю залишили два населені пункти на Херсонщині

986 0
А з Берислава евакуйовано офіцерів та медперсонал.
Фото: Генштаб

Фото: Генштаб

Окремі підрозділи російських окупаційних військ продовжують залишати тимчасово окуповану територію Херсонської області. При цьому почастішали випадки мародерства та грабежів місцевих жителів. За наявною інформацією, противник повністю залишив населені пункти Чарівне та Чкалове, а з Берислава евакуйовано офіцерів та медперсонал.

Джерело: вечірнє зведення Генштабу ЗСУ

Збільшилася кількість випадків мародерства та протиправних дій в Херсоні. Окупанти вилучають у місцевого населення автомобілі та намагаються залишити місто за допомогою паромної переправи в районі Антонівського мосту. Продовжується практика розміщення підрозділів ворога в приміщеннях навчальних закладів на тимчасово окупованій території Запорізької області. При цьому триває освітній процес дітей місцевих жителів.

Читайте також: Збитки україни від російської агресії становлять понад $127 млрд. Дослідження

За добу підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів в районах населених пунктів Бахмутв, Озарянівки та Одрадівки Донецької області. Росіяни завдали 40 ракетних ударів та запустили 16 ударних БпЛА іранського виробництва Shahed-136. 20 крилатих ракет та 11 БпЛА нашим захисникам вдалося збити. Ворожих ударів зазнали об’єкти енергетичної та критичної інфраструктури Волинської, Рівненської, Харківської, Хмельницької, Кіровоградської, Черкаської, Запорізької, Одеської та Миколаївської областей.

Коротко по напрямках:

На Волинському, Поліському – без суттєвих змін.

На інших напрямках ворог обстрілював:

  • на Сіверському – з мінометів та ствольної артилерії біля населених пунктів Бачівськ, Старикове, Гудове, Атинське, Басівка та Юнаківка Сумської області;
  • на Слобожанському напрямку – з мінометів, ствольної та реактивної артилерії, неподалік населених пунктів Мала Вовча, Красне Перше, Берестове та Кам’янка Харківської області;
  • на Бахмутському – з танків та артилерії різних типів біля населених пунктів Соледар, Бахмутське, Бахмут, Білогорівка, Спірне, Зеленопілля, Кліщіївка та Майорськ;
  • на Авдіївському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії поблизу Авдіївки, Веселого, Красногорівки, Мар’їнки, Новомихайлівки та Первомайського.
  • на Новопавлівському та Запорізькому – противник здійснив артилерійські обстріли в районах населених пунктів Времівка Донецької області, Дорожнянка, Степногірськ і Оріхів Запорізької області та Добра Надія на Дніпропетровщині. Також завдав ракетного удару по місту Нікополь.
  • на Південнобузькому напрямку ворог обстрілював військову та цивільну інфраструктуру. Вогневого ураження зазнали райони понад 20 населених пунктів, що поряд з лінією зіткнення.

 

У результаті ударів Сил оборони протягом останніх днів підтверджені ураження живої сили та техніки противника в Запорізькій області. Це – близько 200 військовослужбовців загиблими, понад 150 – пораненими. Також знищено склад боєприпасів і 10 одиниць озброєння та військової техніки.

Читайте також: Каховську ГЕС росіяни замінували ще у квітні, – розвідка

Авіація Сил оборони протягом поточної доби завдала 10 ударів. Підтверджені ураження 9 районів зосередження озброєння та військової техніки, а також позиції зенітного ракетного комплексу ворога. Підрозділи протиповітряної оборони збили один ворожий гелікоптер. Військовослужбовці ракетних військ і артилерії за поточну добу уразили пункт управління, два райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки та один склад боєприпасів ворога.

Нагадаємо, за інформацією Генштабу, російські окупанти, що залишилися у Херсоні, переодягаються у цивільний одяг та заселяються у залишені помешкання. Ворог готує Херсон до вуличних боїв.

Ольга Коваль

________________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми – про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!