Росіяни бомбардують «Азовсталь», попри заяву путіна про «скасування штурму»

2546 0
Напередодні міністр оборони рф заявляв про «звільнення Маріуполя».
Металургійний комбінат "Азовсталь" у Маріуполі, який нищать російські військові

Металургійний комбінат "Азовсталь" у Маріуполі, який нищать російські військові

Радник мера Маріуполя Петро Андрющенко заявив, що російські окупанти обстрілюють та бомбардують територію «Азовсталі», попри заяву путіна про нібито відмову штурмувати завод.

«Прямо зараз відбувається бомбардування та обстріл території Азовсталі. В той самий час відбуваються бої в районі трамвайного депо, що знаходиться на значній відстані від території Азовсталі. Це просто для розуміння «зелених коридорів для Азовсталі» та «перемоги путіна над Маріуполем», - написав Андрющенко. 

Він певен, що окупанти не зупиняться до повного знищення всіх, хто в середині «Азовсталі», і лише зовнішнє втручання та гарантії безпеки з боку іноземних партнерів може врятувати всіх, якщо йдеться про гуманітарні кроки.

Читайте також: Знищення українських захисників у Маріуполі поставить крапку у перемовинах

Нагадаємо, що міністр оборони рф сергій шойгу збрехав президенту росії володимиру путіну про «звільнення Маріуполя», але потім додав, що у місті залишаються «понад дві тисячі» українських захисників. Він також запропонував путіну штурмувати «Азовсталь», на що путін відповів, що «не треба лізти в катакомби, треба заблокувати промислову зону в «Азовсталі» так, щоб муха не пролетіла». Відтак, путін нібито скасував штурм заводу.  

Додамо, що попри те, що більшу частину міста захопили окупанти, українські військові чинять опір та звітують про ліквідацію росіян. Зокрема, полк «Азов» повідомив, що за останні дві доби знищив три танки, 2 БМП та БТР.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!