Росіяни прицільно вдарили по Оленівці, щоб приховати тортури над полоненими, – Генштаб

5796 0
Наслідки обстрілу уточнюють.
скріншот уніан

скріншот уніан

Збройні сили російської федерації здійснили прицільний навмисний артилерійський обстріл виправної установи в населеному пункті Оленівка Донецької області, де утримувалися зокрема і українські полонені. Наслідки обстрілу уточнюють.

«Російські окупанти таким чином переслідували свої злочинні цілі  звинуватити Україну у скоєнні «воєнних злочинів», а також приховати тортури над полоненими і розстріли, які здійснили там за наказами окупаційної адміністрації та командування зс рф на тимчасово окупованій території Донецької області» йдеться в повідомленні Генерального штабу ЗСУ.

Читайте також: З'явились кадри виходу українських захисників із «Азовсталі»

За інформацією командувача Ракетних військ і артилерії Командування Сухопутних військ ЗС України, по району населеного пункту Оленівка ЗСУ ракетних і артилерійських ударів не завдавали. Ракетні війська і артилерія завдяки високоточній зброї, що отримали від країн-партнерів, завдають винятково точних ударів тільки по військових російських об'єктах.

«Такі заяви про нібито обстріли цивільної інфраструктури та населення з боку Збройних Сил України є відвертою брехнею та провокацією, відповідальність за яку несе росія  країна-агресор, окупант і спонсор тероризму»,  додають у Генштабі.

Читайте також: «Місце моєї смерті і мого життя». Захисник Маріуполя показав прощальні світлини із «Азовсталі»

Нагадаємо, що, за словами керівника ГУР Міноборони Кирила Буданова, Україні відома доля та місцеперебування майже всіх українських полонених військових, зокрема і захисників з «Азовсталі». Їх звільнення йде поетапно, частина полонених може повернутися додому найближчим часом. Основна частина полонених перебувають у таборі для військовополонених на території тимчасово окупованого селища Оленівка Донецької області.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!