Росіяни в Україні вбили майже 200 дітей

1928 0
Унаслідок збройної агресії рф в Україні ще більше 350 дітей отримали поранення.
Фото: depositphotos

Фото: depositphotos

Із початку повномасштабної війни рф проти Україні уже загинули 197 українських дітей і більше 350 отримали поранення, повідомляє Офіс генерального прокурора.

«Більше 548 дітей постраждали в Україні з 24 лютого 2022 року внаслідок збройної агресії російської федерації. При цьому 197 дітей загинуло та більше 351 отримали поранення різного ступеню тяжкості», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: В Україні запустили онлайн галерею малюнків для допомоги дітям, які постраждали від війни

При тому, дані не є остаточні, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях.

Найбільше постраждало дітей у Донецькій області – 115, Київській – 105, Харківській – 81, Чернігівській – 54, Миколаївській – 40, Херсонській – 38, Луганській – 36, Запорізькій – 23, Києві – 16, Сумській – 16, Житомирській – 15.

Під час фіксації кримінальних правопорушень, скоєних російськими військовими на території смт. Гостомеля та міста Буча Київської області, виявлено тіла дітей 4 і 10 років із тілесними ушкодженнями, а також обгоріле тіло 17-річного хлопця.

У лютому на контрольно-пропускному пункті в Чорнобильську зону поблизу села Дитятки Київської області військовослужбовці рф розстріляли цивільний автомобіль, який зупинився на узбіччі. Загинули батько та його неповнолітній син.

Читайте також: Від початку війни в Україні народилося 26 тисяч немовлят, найбільше – на Львівщині

Кількість дітей, які загинули внаслідок обстрілу залізничного вокзалу міста Краматорська збільшилася до семи. У лікарні померли ще дві дитини.

Також через масові бомбардування та обстріли збройними силами рф українських міст та сіл пошкоджено 1014 закладів освіти, з них 91 зруйновано повністю.

Нагадаємо, у Київській області, зокрема у Бучі та в Ірпені, зафіксували факти зґвалтування дітей російськими військовими під час їх перебування там.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!