Росіяни вночі випустили 12 ракет по Запоріжжю, є загиблі та постраждалі. Оновлено

1057 0
Рятувальники довзволили розбирати завали комунальним працівникам, але людей не вистачає.
Фото: HROMADSKE

Фото: HROMADSKE

Вночі 9 жовтня російські війська атакували ракетами Запоріжжя. Постраждали багатоквартирні будинки та вулиці приватного сектору міста. Наразі відомо про 17 загиблих.

Джерело: Telegram секретаря Запорізької міськради Анатолія Куртєва, Telegram голови Запорізької ОВА Олександра Старуха

За попередніми даними, 5 приватних будинків зруйновано та близько 40 – постраждало.

Станом на 6:00 ранку відомо про 17 загиблих.

За словами Куртєва, рятувальники вже надали дозвіл комунальним службам на ліквідацію наслідків прильотів. Комунальники починають працювати, але людей не вистачає, тому всі небайдужі запоріжці можуть долучитись до розбирання завалів.

Станом на 08:39, як повідомив голова Запорізької ОВА Олександр Старух, ворог застосовував тактичну авіацію задля ракетного удару по обласному центру. За попередньою інформацією, літаки випустили по Запоріжжю 12 ракет.

Більшість ракет влучили в житлові багатоповерхові та приватні будинки в одному з районів Запоріжжя. Частково зруйновано 9-поверховий будинок. Зруйновано п’ять приватних будинків. Уражені об’єкти інфраструктури. Пошкоджено 20 автомобілів.

Наразі в ОВА повідомляють про 12 загиблих. Ушпиталено 49 постраждалих, з них 6 дітей. Інформація уточнюється. Під завалами можуть знаходитись люди. На місцях подій триває рятувальна операція. Вже врятовано 8 осіб.

Нагадаємо, 30 вересня російські війська вдарили ракетами по околицях Запоріжжя. Влучили у колону цивільних людей, які планували поїхати на окуповану територію, щоб забрати рідних та доставити гуманітарну допомогу. Станом на 9 жовтня відомо про 32 загиблих та 91 особу, які отримали поранення.

Юлія Осим

____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!