Росіяни вивели у Чорне море п’ять великих десантних кораблів

1347 0
В морі, крім 5 ВДК, зараз є ще три ракетних кораблі та один підводний човен.
Фото: Крим.Реалії

Фото: Крим.Реалії

У Чорне море вийшло угруповання з п’яти великих десантних російських кораблів, зібране з трьох флотів ВМФ росії. Про це пишуть «Крим.Реалії». 

Так, у південній бухті, найбільшому відгалуженні Севастопольської бухти, біля Мінної стінки пришвартовано чотири ВДК.

Читайте також: ЗСУ відсунули російських окупантів з Сєвєродонецька на 20%

Найближчі два на фото – це ВДК проєкту 1171 «Тапір». У складі Чорноморського флоту було три такі кораблі, один із них – ВДК «Саратов» знищений українською ракетою в порту Бердянська. Два інших – «Орск» і «Николай Фильченков». 

Також біля Мінної стінки стоять два ВДК проєкту 775. На Чорноморському флоті чотири такі кораблі: «Цезарь Куников», «Новочеркасск», «Ямал» и «Азов».

Наразі у 13-му судноремонтному заводі в Кілен-бухті стоять на ремонті ВДК «Новочеркасск» та «Азов».

Нагадаємо, що за даними ОК «Південь», у Чорному морі зараз перебувають, окрім 5 ВДК, ще 3 ракетних кораблі та 1 підводний човен. росія вивела в море дві третини своїх підводних човнів – кожен з ракетами.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!