Росіяни повністю залишили Кремінну на Луганщині

920 0
Водночас голова Луганської ОВА додав, що ЗСУ в місто ще не зайшли.
Фото: Твоє Місто / Іван Станіславський

Фото: Твоє Місто / Іван Станіславський

Станом на ранок 13 вересня російські окупанти повністю залишили Кремінну на Луганщині, але ЗСУ ще не зайшли в місто, довкола Лимана на Донеччині тривають бої. Про це повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай, передає УП.

«На сьогодні Кремінна порожня повністю. Там уже ні поліції, ні комендатури, ні прокуратури – нікого вже немає, вони всі поїхали. У Кремінній третій день висить українській прапор на адміністративній будівлі – це свідчить, що всі окупанти і гауляйтери втекли»,  сказав він.

Читайте також: «Інформаційна війна – єдина, в якій ми повністю програли», - Гайдай

Голова ОВА переконаний, що масштабна деокупація Луганщини розпочнеться з Кремінної та Сватового, адже росіяни вже почали стягувати техніку ближче до цих міст. Гайдай вважає, що основний удар буде саме там.

Окупанти намагаються створити якийсь оборонний рубіж в районі Сватового і Троїцького, бо там кордон з Росією поруч і «перехід від Лиману в Луганську область». Гайдай зазначив, що звільнення Лиману є ключовим для Луганської області, навколо міста досі тривають бої.

Він також зазначає, що наразі в окупантів катастрофічна ситуація з пальним – колаборанти почали масово втікати в Росію, тому на заправках утворилися великі черги, і пального на всіх не вистачає.

Нагадаємо, що Tvoemisto.tv випустило програму «Тема тижня» із головою Луганської ОВА Сергієм Гайдаєм, де поговорили про те, чому не вдалося втримати Луганщину, про впливи російської пропаганди, зв’язок між колаборантами, московським патріархатом і ФСБ, чому брати полонених непросто, чому «вагнерівці» слабшають, чому не варто очікувати нової хвилі міграції луганців і як правильно називати окуповані території.

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Щотижневі відеопрограми на актуальні львівську тематику у «Темі тижня» та питання всеукраїнського рівня у «Акцентах Твого міста» – на нашому YouTube-каналі.

Софія Шавранська


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!