Росіяни запустили по території України від 10 до 12 гіперзвукових ракет

1520 0
Загалом понад дві тисячі російських ракет вдарили по українських містах.
ФОТО: УКРОБОРОПРОМ

ФОТО: УКРОБОРОПРОМ

За час повномасштабного вторгнення росія обстріляла Україну 10-12 гіперзвуковими ракетами. Про це заявив високопоставлений представник міністерства оборони США, пише CNN.

За його словами, США не можуть назвати точну кількість гіперзвукової зброї, яку використала росія – від 10 до 12.

Читайте також: Від оголошення тривоги до прильоту ракети до Львова минає орієнтовно 10 хвилин

Зазначимо, що у Пентагоні не уточнили дати та місця влучення ракети, але заявили, що спостерігали перше відоме бойове застосування російської гіперзвукової ракети повітряного базування «Кинжал» проти будівлі на Заході України. 

«Очевидно, що в минулому ми бачили, як вони використовували гіперзвук і завдавали ударів по будинках, але я не маю нічого, що вказувало б на те, що вони застосовувалися в Одесі», – йдеться в повідомленні.

Додамо, що президент України Володимир Зеленський повідомив, що вже 2 тисячі 154 російські ракети вдарили по українських містах і громадах за час у трохи більше, як два місяці.

«Зафіксовано 2 тисячі 770 появ ворожих літаків у нашому небі. Російські бомбардування України не припиняються жодного дня й жодної ночі», - заявив він.

Читайте також: На Львівщині реалізують проєкт, який допоможе ефективніше збивати російські ракети

Нагадаємо, що Tvoemisto.tv розпитало у експертів, якими ракетами росія обстрілює українські міста, які ракети збити найважче та які маємо засоби ППО. Детальніше читайте у матеріалі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!